M.O.P. & Snowgoons - Sparta (2011)

Verenigde Staten / Duitsland
Label: Babygrande

1. Sparta (3:38)
  2. Back at It (3:36)
  3. Get Yours (3:47)
  4. Blaspemy (Blast for Me) (3:39)
  5. Opium (3:24)
  6. Hard Niggaz (2:40)
  7. Rollin' (4:21)
  8. No Mercy (2:34)
  9. Break 'Em (3:20)
  10. Body on the Iron (3:01)
avatar van ThingMan
Yes!!! M.O.P. en de Snowgoons! Ben zeker benieuwd naar dit album. Hopelijk wordt het rauw en hardcore! 10 is misschien wat kort, maar ik hoop dat het zulke goede bangers zijn dat het niet erg is.

avatar van Kos
Kos
haha. Yeah!

avatar van Robbie Keane
Review is al te lezen op rapreviews. Ze zijn zeer positief.

avatar van He$$el_01
Get Yours is gewoon een lekkere banger. Niks mis mee.

avatar van MJ_DA_MAN
Zolang Lil' Fame rapt kan dit onmogelijk een 100% geslaagd album worden. Gelukkig zijn het maar tien tracks en zullen The Goons wat af gaan wijken van hun sound kijkende (horende) naar Get Yours en het eerder verschenen Anybody Can Get It waardoor er hoogstwaarschijnlijk geen echt harde beats gaan worden verspild aan dit uitgebluste duo. Zelf kijk ik veel meer uit naar de (sowieso) volgend jaar te verschijnen albums met N.B.S., PMD & Sean Strange en vooral Virtuoso.

avatar van He$$el_01
Ik vind Lil' Fame nou niet echt vervelend rappen op Get Yours. Hoogstaand is het zeker niet, maar dat is het nooit geweest.

He$$el_01 schreef:
Hoogstaand is het zeker niet, maar dat is het nooit geweest.
Zeker niet mee eens; in de jaren '90 was ie zo'n beetje de beste hardcore-MC die ik me kan bedenken. Qua teksten is het natuurlijk nooit hoogstaande poezië geweest maar goed, op een nummer als Salute zit je daar ook helemaal niet op te wachten.

avatar van He$$el_01
Als je na Get Yours meteen iets van bijvoorbeeld Warriorz luistert hoor je inderdaad wel een redelijk verschil. Maar om nou te zeggen dat ik hem vervelend of slecht vind op Get Yours of andere nummers van de laatste tijd gaat ook een beetje ver.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind hem van alle (voormalig) gerespecteerde MC's echt het verst afgezakt (samen met Jus Allah, hoewel hij nog een paar fatsoenlijke verses heeft afgeleverd dit jaar). Op Foundation was hij echt verschrikkelijk op alle gebieden, net als op alle albums waar hij de laatste jaren voorbij kwam als gastartiest.

avatar van He$$el_01
Ja om eerlijk te zijn kan ik me nooit zo ergeren aan één verse en Foundation heb ik niet gecheckt, dus het kan aan mij liggen dat ik het niet echt merk dat hij zoveel minder is geworden. Als het echt zo erg is merk ik het dit album wel.

avatar van bennerd

Sowieso is M.O.P. (zelfs vandaag) boeiender dan Virtuoso. Laat M.O.P. maar brullen op harde beats als Black Snow, The Curse en Still Waters Run Deep.

En ja, die conclusie trek ik uit de drie tracks die ik van beide artiesten ken

avatar van MJ_DA_MAN
Luister Virt's albums maar eens, dan piep je wel anders .

avatar van TheLegacy
De snippets klinken wel tof!

avatar van discipline
Klinkt inderdaad wel erg vet!

Rene1979
Snippets klinken zeker tof.. Tering hard wordt dit denk ik zomaar!

Harco
De track onder deze trailer is best wel tof. Jammer van die 300-rotzooi. Dat is inmiddels toch wel zo uitgekauwd.

avatar van Rhythm & Poetry
De beste plaat van M.O.P., eindelijk kunnen de heren eens rappen op producties die de schorre en krachtige stemgeluiden wel goed ondersteunen. Niet elke track is van een hoog niveau, maar over het algemeen kan ik wel genieten van Sparta. Ook een lekker compacte plaat, zodoende verveelt het niet al te snel.

avatar van Elohim
Ik heb besloten dit maar als een MOP release te gaan zien, en niet als een Snowgoons release. De Snowgoons passen zich namelijk erg aan aan de stijl van MOP.

Op zich klinken alle tracks niet erg, maar ik moet wel iets anders aan het doen zijn om niet verveeld te raken. Het is niet muziek waar ik naar kan luisteren zonder iets anders te doen.
Body On The Iron heeft ook echt een kutbeat... Mag toch eigenlijk niet, op een door Snowgoons geproduceerd album met 10 tracks.

Ik zie dit niet ver boven de 3,0 stijgen...

Mr_White
Tja, ik heb hetzelfde als Elohim. De Snowgoons leveren hier beats af die minder bij hun eigen werk staan en meer bij het herkenbare geweld van M.O.P., wat natuurlijk doodzonde is. Verder is het gewoon een degelijk album, maar als de Snowgoons meer zichzelf waren gebleven had hier veel meer ingezeten.

Rene1979
De beste plaat van MOP is het niet. Maar knap vind ik het wel hoe Snowgoons zich kunnen aanpassen aan deze mannen. Het is niet voor iedereen weg gelegd beats voor deze mannen te maken. Dit is een zeer geslaag tering agressief Hip Hop plaatje geworden. Ik kan er goed van genieten!

avatar van Flipm0de
Rhythm & Poetry schreef:
De beste plaat van M.O.P.

De beste?

Dit niveau ligt ver beneden de eerste vier (in iets mindere mate First Family 4 Life) albums van deze heren.

Het album doet me vrij weinig. Snowgoons beats hebben mij de laatste jaren, sinds hun eerste 2 albums, niet meer weten te bekoren, en ook op dit album is dat niet veel anders. Een paar leuke nummers op dit album, maar zal het waarschijnlijk niet veel meer gaan luisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Nah, die zijn overschat. Bovendien: als ik iets zeg dan is dat waar.

avatar van ThingMan
Ja, vind het wel een lekker album. Back At It en Get Yours luisteren lekker weg. Alleen een beetje kort vind ik hem wel.

avatar van bennerd
Lekkere schijf. De McDonalds-metafoor mag hier bovengehaald worden. Snowgoons verrast me overigens ook positief.

avatar van Elohim
McDonalds-metafoor? Ik zou kunnen denken aan de mass production... Maar dat is niet te vermengen met 'Snowgoons verrast me overigens ook positief', wat aanduidt dat MOP ook positief verrast. Sarcasme kanhet ook niet zijn, want je geeft het een 3,5...

Leg uit!

avatar van bennerd
Absoluut niet verfijnd en in feite gewoon brol, maar toch is het heerlijk om er af en toe van te genieten. Als je het te veel laat langskomen wordt het slecht, maar soms moet je jezelf erop kunnen laten gaan. Daarvoor is het zeker vet genoeg.

avatar van Elohim
Die was uitgebreider dan verwacht, maar ik snap hem! xD

avatar van MJ_DA_MAN
Producties zijn wel leuk en de heren van M.O.P. ergeren me minder dan verwacht en doen het ook beter dan op Foundation (al luister ik nog steeds niet graag naar de huidige raps van de heren), dus er valt wel te luisteren naar dit album. Gelukkig hebben The Goons hun stijl dus aangepast aan de heren waardoor er, zoals verwact, geen echt harde beats verspild zijn aan het duo.

avatar van ecktepatrick
Waar ken ik de beat van Opium van?

avatar van discipline
Erg leuk album vooral de eerste 2 nummers,nummer 5 en 8 zijn echt bangers