Cliff Martinez - Drive (2011)

Score
Label: Lakeshore

1. Kavinsky - Nightcall (4:19)

met Lovefoxxx

2. Desire - Under Your Spell (3:52)
  3. College - A Real Hero (4:27)

met Electric Youth

4. Riz Ortolani - Oh My Love (2:50)

met Katyna Ranieri

5. Chromatics - Tick of the Clock (4:48)
  6. Rubber Head (3:08)
  7. I Drive (2:03)
  8. He Had a Good Time (1:37)
  9. They Broke His Pelvis (1:58)
  10. Kick Your Teeth (2:40)
  11. Where's the Deluxe Version? (5:32)
  12. See You in Four (2:37)
  13. After the Chase (5:25)
  14. Hammer (4:44)
  15. Wrong Floor (1:31)
  16. Skull Crushing (5:57)
  17. My Name on a Car (2:19)
  18. On the Beach (6:35)
  19. Bride of Deluxe (3:57)
avatar van Flipman
En hij is al binnen! Bloody Hell, dat was rapide!

En nu iets over de muziek?

avatar van Flipman
Dat komt pas als ik het boek ook heb gelezen; ik wil drie uitgebreide reviews schrijven over het boek, de film en de soundtrack en die aan elkaar linken op Boek-, Movie- en MusicMeter.

Maar kortgezegd is het een geweldige sfeervolle mix van spannende en relaxerende muziek. Nagenoeg perfecte soundtrack!

avatar van Boris1
A real hero

avatar van Poncho
Schitterend album. Dit is echt muziek voor lange autoritten! Echte cruise muziek. Softe electropop is normaal totaal niet mijn genre maar als het op zo een geweldige manier gemaakt is maakt het niet uit welk genre ik luister. Jammer dat ze wel alle pop tracks vanvoor zetten, en alle soundtrack tracks vanachter. Als ze daar een betere balans tussen hadden gezocht had het album een vijf gekregen van mij. Toch een 4.5 nu

avatar van Osiris Apis
Poncho schreef:

Dat vind ik juist een voordeel. De soundtracks vind ik nl. geen reet aan. De bestaande nummers 1 t/m 5 vind ik fantastisch (m.u.v. Oh My Love).

Ponty Mython
Voor de duidelijkheid: Daft Punk zelf heeft niet meegeholpen aan de track van Kavinsky. Guy-Manuel de Homem Christo (de ene helft van Daft Punk) heeft de track geproduceerd.

avatar van Nicolage Rico
Van het weekend de film ( driewerf ) herzien en wat komt de soundtrack toch goed uit de verf.

Het eerste gedeelte is al lekker, maar de sfeer van de rest kruipt onder de huid.

Verhoogd naar 4,5*

Ponty Mython
Ik vond de film werkelijk waar niets bijzonders (een soort van hap-slik-weg arthouse) maar ik ben erg gecharmeerd van het werk van Cliff Martinez.

avatar van Sfeermaker
Ik zette deze film op en was aangenaam verrast toen "Nightcall" inzette als opening van de film. Heerlijk dromerige synthpop, het deed me denken aan Grand Theft Auto Vice City , ook vanwege de rose letters. Nog steeds kan ik niet kiezen welke ik beter vind, "Nightcall" of "A Real Hero". Beiden geweldig. Twee vinkjes geplaatst in elk geval. De rest doet me niet zoveel, ik heb wel betere ambient gehoord.

avatar van Sfeermaker
Poncho schreef:

Als je je wat meer wil verdiepen in de softe electropop, ga dan voor onderstaande albums, just a tip

Grimes - Visions (2012)

M83 - Hurry Up, We're Dreaming (2011)

Zelf vind ik het album van M83 dat daarvoor zit wel een stuk beter. Maar M83 moet je zeker checken inderdaad.

En sowieso natuurlijk het album van Chromatics, beter wordt het niet:
Chromatics - Kill for Love (2012)
Dit album bestaat ook voor een deel uit nummers die voor Drive geschreven zijn.

Of de nieuwe Wild Nothing:
YouTube - Wild Nothing - "Paradise" (Official Music Video)

avatar van jellecomicgek72
A Real Hero

avatar van Bruno_6
Doet me erg denken aan de soundtrack van Scarface.

Fantastische soundtrack voor een zeer goede film.

Mijn favorieten blijven toch voorlopig de eerste vijf tracks. Komt later wellicht nog verandering in.

avatar van tbouwh
Bruno_6 schreef:
Doet me erg denken aan de soundtrack van Scarface.

Vind Martinez toch een stuk meer ambient en subtieler dan Moroder

avatar van james_cameron
Zonder de context van de film is deze soundtrack lang niet altijd even interessant, met een grote reeks ambient tracks die zo ingetogen en onopvallend zijn dat ze amper registreren. Wat niet wegneemt dat er een paar geweldige songs op staan. Zo is opener Nightcall van Kavinsky natuurlijk helemaal geweldig, net als het afsluitende instrumentale Bride Of Deluxe. Synthwave op zijn best. Het album als geheel is echter niet meer dan middelmatig.

james_cameron schreef:

Als je de reacties leest dan zijn de meeste luisteraars niet verder gekomen dan de eerste 5 tracks.