Aretha Franklin - Amazing Grace (1972)

Soul / Roots
Label: Atlantic

1. Mary, Don't You Weep (7:26)
  2. Precious Lord, Take My Hand / You've Got a Friend (5:44)
  3. Old Landmark (3:40)
  4. Give Yourself to Jesus (5:18)
  5. How I Got Over (4:18)
  6. What a Friend We Have in Jesus (6:05)
  7. Amazing Grace (10:48)
  8. Precious Memories (7:19)
  9. Climbing Higher Mountains (2:53)
  10. Remarks by Reverend C.L. Franklin (1:48)
  11. God Will Take Care of You (8:46)
  12. Wholy Holy (5:29)
  13. You'll Never Walk Alone (6:44)
  14. Never Grow Old (9:57)
We zijn in een Baptist Church in LA, januari 1972. De piano zet in en ineens is daar de oh zo mooie stem van Aretha. Ze wordt begeleid door een geweldig gospel koor en soms horen we ook de mensen daar spontaan reageren. En zo onstaat één van de mooiste gospelplaten ooit. Aretha zingt werkelijk fenomenaal de verschillende songs aan elkaar en als koor zou ik alleen daarvan al helemaal gek en enthousiast worden. En of je nou gelooft of niet, als je maar een beetje Soul in je gut hebt, dan moet deze rake gemeende superbe muziek je toch raken. Er is ook nog gezorgd voor wat afwisseling in rustige momenten en vele fraaie 'gospelexplosies' straight from the heart dus. Aretha is back in church, hallelujah!
En oh ja: You'll Never Walk Alone klinkt erg mooi bij Liverpool en in de Kuip, maar when Aretha sings...