Kathleen Edwards - Voyageur (2012)

Canada
Roots
Label: Rounder

1. Empty Threat (3:37)
  2. Chameleon / Comedian (4:42)
  3. A Soft Place to Land (4:26)
  4. Change the Sheets (4:31)
  5. House Full of Empty Room (3:01)
  6. Mint (4:53)
  7. Sidecar (2:39)
  8. Pink Champagne (5:10)
  9. Going to Hell (4:19)
  10. For the Record (7:07)
avatar van snarf349
Voor deze dame heb ik een groot zwak, gezegend met een fraaie stem en mooie country-rock liedjes. Goeie! Een impressie: YouTube - Kathleen Edwards - Going To Hell @ Infinity Hall, Norfolk

avatar van brt
brt
Op haar site is nu al een liedje te horen...

avatar van Running On Empty
Hele plaat één keer beluisterd en het is weer een hele fraaie geworden. Typische Kathleen Edwards plaat, mooie instrumentatie en productie. Dat wordt een van mijn top 10 platen voor 2012.

avatar van terom
Benieuwd, ik hoop dat er weer parels als Buffalo en Goodnight California op staan!

avatar van Running On Empty
Hij is goed maar ik betwijfel of deze haar vorige CD overtreft. Daar zijn nog meer luisterbeurten voor nodig.

avatar van ChrisX
Ha, ze doet eindelijk een keer wat anders, hoe mooi haar eerdere albums ook zijn. Wat poppier bij vlagen, minder roots eigenlijk zonder iets van haar eigen stijl te verliezen. House Full Of Empty Rooms is een pareltje.

Ik kan het meer eens zijn dan met Running On Empty en ChrisX. Dit is een juweel met een gouden rand. Als je dit album in één keer helemaal beluisterd hebt en je houdt van deze muziek kun je de uitdrukking: "close to perfection" rustig gebruiken. Als deze kwalteit een voorbode is van alles wat in 2012 uit gaat komen, staat ons een verassend jaar te wachten.
De nummers Chameleon/Comedian en A Soft Place To Land zijn fantastisch en de overgang van het ene nummer naar het andere is uniek!!! En @ terom: Dit album bevat alleen maaar "parels"!

avatar van Running On Empty
Het is een beetje een groeibriljantje deze plaat. Naarmate je hem vaker hoort, ontdek je nieuwe dingen. Hij wordt dus steeds beter.

avatar van ChrisX
Bijzonder is dat ik hem afgelopen zaterdag in korte tijd drie (!!) keer heb beluisterd waarvan de laatste keer over een erg mooie uitgebalanceerde installatie bij een vriend van me. In alle gevallen bleef de plaat echt overeind... Heb hem ook nu bewust heel even een paar dagen laten liggen om hem nu al niet te snel kapot te draaien, maar het is meer dan een groeibriljant wat mij betreft .. nu al.

Vandaar dat 'm ook maar op 5 sterretjes trakteer.
Kortom: Helemaal met je eens, ChrisX !!!

Saai, gepolijst, Cranberries, tjesus

avatar van Broem
Een plaat die w.b. zang en produktie boven de middelmaat uitsteekt. In de brei aan nieuwe releases in dit singer songwriter/roots genre is het, wat mij betreft, zaak om iets toe te voegen waardoor het album boeit. Dat doet deze Kathleen Edwards met Voyageur zeker. Mooie afwisselend songs. Prima album.

avatar van ChrisX
Meer dan prima album wat mij betreft: op dit moment is het mijn meest gedraaide album van de laatste paar maanden, samen met de nieuwe Gretchen Peters. Beide in hun soort en stijl uitzonderlijk goede albums.

avatar van Booyo
Had Kathleen het bij de rustige ingetogen nummers gehouden, had ik het een stuk meer kunnen waarderen. Zodra het tempo ook maar iets omhoog geschroefd wordt, beginnen mijn teentjes steeds meer omlaag te schroeven. Zodoende is de helft van dit album helaas niet voor mijn oren bestemd. Chameleon/Comedian en For the Record zullen daarentegen nog regelmatig de revue passeren. Schitterende nummers.

Vind jij nou echt dat zehet tempo op heeft geschroefd? Ken jij de vorige cd's eigenlijk wel?
Dit is een klassealbum. Echt wel!!

avatar van Gloeilamp
Ik vind dit ook een erg fijn, zomers album. Heb deze in de zomervakantie erg vaak gedraaid met mijn ouders erbij, en toen kwam dit album erg goed tot zijn recht.

Eigenlijk zijn er geen zwakkere nummers op dit album, Chameleon/Comedian en Change the Sheets zijn de favorieten. 3,5* voor Kathleen Edwards.

avatar van Booyo
Ad Brouwers schreef:
Dit is een klassealbum. Echt wel!!

Neen, dat zeg ik ook helemaal niet. Ik ken geen eerder werk van de beste dame, maar er is op dit album een duidelijk verschil in tempo tussen de nummers. Als gezegd vind ik de rustigere goed tot zeer goed, maar zodra ze het tempo opschroeft (niet ten opzichte van eerder werk dus), vind ik het niks. Haar stem komt dan beduidend minder tot haar recht, in mijn mening uiteraard.

Booyo schreef:
. Ik ken geen eerder werk van de beste dame
Dan moet je dan toch eens gaan beluisteren.Ze is echt erg goed!

avatar van Gladius
Dat laatste nummer, heerlijk wegdromen toch!

avatar van Broem
Sinds lange tijd weer eens een draaibeurt gegeven. Heerlijk album. Ga toch eens werk maken van haar discografie. Ben benieuwd.

avatar van Running On Empty
Prima plaat en niet eens haar beste dus er liggen nog wat pareltjes op je te wachten.

avatar van Broem
Een voornemen dat ik 2012 had...maar al die nieuwe releases. Prioriteiten stellen he maar van Kathleen ga ik werk maken.

avatar van Zwaagje
Blijft een fijne plaat die ik af en toe eens op zet. Het wordt tijd voor een nieuw album.....