Van Morrison - Magic Time (2005)

Label: Polydor

1. Stranded (5:38)
  2. Celtic New Year (6:12)
  3. Keep Mediocrity at Bay (3:44)
  4. Evening Train (2:51)
  5. This Love of Mine (2:44)
  6. I'm Confessin (4:29)
  7. Just Like Greta (6:27)
  8. Gypsy in My Soul (4:04)
  9. Lonely and Blue (3:44)
  10. The Lion This Time (4:58)
  11. Magic Time (5:08)
  12. They Sold Me Out (3:13)
  13. Carry on Regardless (5:54)
avatar van Tonio
Als fan van Van beschouwde ik de periode 1993-2006 als een mindere periode. Ik merkte dat ik die albums meestal links liet liggen. Daarom ben ik de laatste twee jaren bezig om deze albums weer eens opnieuw een kans te geven.

En dat bevalt prima. Zo ook deze Magic Time. Het album kent niet een handvol uitschieters, zoals een aantal van de albums hiervoor.

Maar daar staat weer tegenover dat er ook geen enkele uitschieter naar beneden is. En dat zorgt ervoor dat het album een geheel is. En daarom vind ik het fijn luisteren. Halfje erbij.

avatar van potjandosie
toch wel een mindere worp uit de jaren 0 (2000 t/m 2009) van de "Belfast Kid". qua sound/genre relatief veel r&b, jazz en veel minder "Celtic soul"op dit album, hoewel die vibe wel in een aantal tracks te horen valt als "Celtic New Year" dat terug grijpt naar zijn album "Irish Heartbeat" met de Chieftains (niet toevalligerwijs speelde wijlen Paddy Moloney van de Chieftains mee op whistle (fluit) op dit nummer) en "The Lion This Time" met een prachtige lute (luit) en Spaanse gitaar van Michael Fields, dat een fraai vervolg is van het nummer "Listen to the Lion" van zijn album "Saint Dominics Preview", maar niet kan tippen aan de kwaliteit van dat nummer. 2 hoogtepunten op dit album.

fraaie ballads als "Just Like Greta" en het nostalgische "Magic Time" doen naar meer verlangen, maar helaas
zijn de eigen wat doorsnee, mainstream r&b nummers "Evening Train", "They Sold Me Out" en "Carry On Regardless" wat ondermaats voor Van Morrison zijn doen. van de r&b tracks steken track 3) "Keep Mediocrity at Bay" en "Gypsy in My Soul" er boven uit. aangezien dat genre mij niet ligt, doen de uitvoeringen van de jazz standards 5) "This Love of Mine", 6) "I'm Confessin" en 9) "Lonely and Blue" niks met mij als luisteraar en hadden die achterwege mogen blijven.
zodoende kom ik op een krappe 4 voor dit wat wisselvallige album.

Album werd geproduceerd door Van Morrison
Recorded at the Wool Hall, Bath, England & Windmill Lane, Dublin, Ireland