Clearlight - Clearlight Symphony (1975)

Frankrijk
Label: Virgin

1. 1st Movement (20:30)
  2. 2nd Movement (20:28)
avatar van indana
Geen alledaagse muziek. Het doet mij denken aan Soft machine ten tijde van Third album maar dan met sologitaar er bij. Fascinerende muziek, niet voor beginners.

avatar van spaceman
Hemels, vooral het middenstuk van het eerste deel, met de pianobasis van Cyrille Verdeaux en de ronddraaiende, echoënde leadgitaar van Steve Hillage eroverheen. Kippenvel, bijna pijnlijk, zo mooi...

Misterfool
Clearlight, was mij als progrockfan nogal ontgaan. Ben blij dat ik de band laatst via progarchives heb ontdekt . De muziek is qua stijl een soort mix tussen symforock(door de nadruk op het pianospel) en canterbury scene. Verdomd mooie muziek, tjokvol geweldige melodieën en met een heerlijk meeslepend sfeertje! Op momenten kan de muziek wat chaotisch uit de hoek komen, maar vergeleken met sommige bands in het genre, vind ik dit nog wel redelijk toegankelijk.

Mssr Renard
Waanzinnige plaat met medewerking van Gong gemaakt. Zo spelen Steve Hillage, Didier Malherbe én Tim Blake.

Daarom is het ook een voornamelijk psychedelische spacerockplaat, maar wel een erg interessante en gezien de eindscore ook onder de kenners een gewaardeerde plaat.