menu

Beyond The Bridge - The Old Man and the Spirit (2012)

mijn stem
3,85 (10)
10 stemmen

Duitsland
Rock
Label: Frontiers

  1. The Call (6:34)
  2. The Apparition (8:02)
  3. Triumph of Irreality (6:11)
  4. The Spring of It All (1:48)
  5. World of Wonders (5:02)
  6. The Primal Demand (2:07)
  7. Doorway to Salvation (7:53)
  8. The Struggle (5:22)
  9. The Difference Is Human (7:55)
  10. Where the Earth and Sky Meet (6:57)
  11. All a Man Can Do (9:33)
totale tijdsduur: 1:07:24
zoeken in:
avatar van Dream Theater
4,0
Uit duitsland komt zo af en toe ook wat mooi s overwaaien zoals dit project Beyond The Bridge. Dit is typisch zo`n cd die je in zijn geheel met de koptelefoon op moet beluisteren. Het gebodene is van een muzikaal hoog niveau! Wat ik erg mooi vind is de afwisseling van vrouwelijke ( Dilenya Mar ) en mannelijke (Herbie Langhans ) vocalen wat de nummers een extra dimensie geeft. De afwisseling in de nummers is groot, zo start Doorway to Salvation hard en complex maar doen de rustige vrouwelijke vocalen het nummer weer even helemaal omslaan waarna een prachtig stukje progrock ontstaat. The Call is weer een hard nummer en All a Man Can Do een heerlijke semiballad .Deze cd is een muzikale reis waar ik erg van kan genieten!

avatar van james_cameron
3,0
Het album begint vrij sterk met The Call, waarin direct een fijn Dream Theater-sfeertje wordt neergezet, vooral door het lekkere gitaarwerk. Daarna wordt het allemaal snel minder helaas. De songs doen een beetje theatraal en hoorspel-achtig aan, iets dat mij niet echt kan bekoren. De sporadisch gebrekkige uitspraak van de zanger en zangeres stoort ook enigzins. Kwalitatief zit de plaat redelijk goed in elkaar en het geheel is netjes geproduceerd, maar het songmateriaal is gewoonweg niet zo sterk. Vooral de ballads zijn erg zeurderig en vervelend.

avatar van notsub
3,0
All Man Can Do biedt een mooi slotstuk van deze CD. Het klinkt melodieus en met de meerstemmige zangpartijen wordt het beoogde orchestrale effect goed bereikt. De rest van de CD boeit mij toch minder, zonder dat het nou direct slecht is.

avatar van Ricardo74
4,5
Echt een zeer overtuigend debuut van deze jonge band! Zeer afwisselend en boeiend album. Dit is een album waar je lekker voor moet gaan zitten en genieten. Ik zou niet direct een vergelijking met Dream theater neer willen zetten omdat dit toch anders is. Wellicht beter, maar dat is een kwestie van smaak. Muziekaal is dit in ieder geval van top nivo! Een zeer veel belovend debuut!

Gast
geplaatst: vandaag om 09:53 uur

geplaatst: vandaag om 09:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.