Oathbreaker - Mælstrøm (2011)

België
Metal / Punk
Label: Deathwish

1. Origin (2:38)
  2. Hierophant (3:20)
  3. Fate Is Nigh (3:55)
  4. Sink Into Sin - I (1:48)
  5. Sink Into Sin - II (3:33)
  6. Thoth (2:48)
  7. Black Sun (2:58)
  8. Glimpse of the Unseen (6:02)
  9. Mælstrøm (4:02)
avatar van essence
Furieuze Belgische hardcore. Met een zangeres als schreeuwlelijk. Deze band is opgenomen in de Church of Ra, het 'collectief' rond AmenRa. Dit is een plaat die volgens mij zelfs internationaal potten kan breken.
Sterk!

avatar van Don Cappuccino
Dit komt voor mij ineens echt uit het niets! Ik keek namelijk bij Last FM en daar stond Breda Barst bij de festivals en Oathbreaker stond als recommended. En terecht!

Dit is echt een hele vette plaat! De opener grijpt je gelijk bij de keel met een combinatie van Black Metal en Converge. De zangeres schreeuwt echt geweldig. Het is hardcore maar dan wel in combinatie met Punk, Black Metal, Crust, Post-Metal en Doom. Een speciaal mengelmoesje dus wat zorgt voor een intense 31 minuten. Dit wil ik over paar maanden gratis live gaan zien, lekker dicht in de buurt! Een band met internationale potentie, zoals essence dat al zei!

En die schreeuwlelijk heeft ook nog eens een prachtige stem, luister maar naar het laatste nummer. Prachtig!

avatar van JSPR_G
Ja wadde, wat een album.
Lijkt ook erg veel op AmenRa (zanger van AmenRa zingt ook op dit album, onder andere) maar dat is helemaal niet erg natuurlijk, want Oathbreaker zal net als AmenRa vele luisterbeurten meegaan zonder ook maar een seconde te vervelen. Die vrouw kan nogal tuiten zeg, heerlijk! Deze moet ik binnenkort zeker eens live gaan zien.

avatar van essence
En intussen hebben ze al veel potten, vensters en kristallen glazen gebroken internationaal. Maar nog niet echt groot sant in eigen land. Ook live een héél vette band!

avatar van Johnny Marr
Glimpse of the Unseen is een meesterwerk.

avatar van Chungking
Schitterend nummer inderdaad!