Turin Brakes - Ether Song (2003)

Label: Source

1. Blue Hour (3:42)
  2. Average Man (2:43)
  3. Long Distance (4:27)
  4. Self Help (4:23)
  5. Falling Down (3:30)
  6. Stone Thrown (4:04)
  7. Clean Blue Air (3:52)
  8. Pain Killer (Summer Rain) (3:56)
  9. Full of Stars (4:40)
  10. Panic Attack (2:29)
  11. Little Brother (5:33)
  12. Rain City (15:15)
  13. Blue Hour (Home Recording) * (4:07)
  14. Self Help [SBN Session] * (4:23)
  15. Long Distance [SBN Session] * (4:03)
  16. Bright Golden Lights (Home Recording) * (3:06)
  17. 5 Mile (These Are the Days) * (3:56)
  18. The Boss * (4:08)
  19. Heard a Rumour [Instrumental] * (3:04)
  20. Long Distance [From VARA Radio / 3FM Holland] * (4:24)
  21. Falling Down [SBN Session] * (3:05)
  22. Pain Killer [RTL2 Acoustic Version] * (3:21)
Ophelia schreef:
Ik ben een grote fan maar dit is echt hun minste album. Grote druk van de platenmaatschappij om uit te kunnen groeien richting Coldplay-formaat... levert weinig goeds op.

Nou, volgens mij kan jij jezelf geen grote fan noemen als je deze oh zo mooie plaat van Turin Brakes maar 3,0* geeft, maar net voldoende...

En dat terwijl echt alle nummers van een hoog niveau zijn. Een aantal nummers zijn nog beter, echt ijzersterk: de eerste 4 tracks (!), Pain Killer, Panic Attack & Little Brother. Zoveel nummers op zo'n hoog niveau dat zie je maar zelden. Dat maakt dit een subliem goed album, wat echt onder je huid kan kruipen en wat je kan blijven draaien. Echt prachtige pop/rock uit the UK.

Als ik dan toch vergelijkingen maak, dan denk ik eerder aan Doves en Starsailor. Dit heeft weinig met Coldplay van doen (gelukkig).

Ik vind het vreemd dat het album zoveel positieve reacties krijgt. Ik luister heel veel naar verschillende soorten muziek; vandaag zat dit album van Turin Brakes in mijn cd-speler. Helaas vind ik dit echt geen aangename muziek om naar te luisteren.