Nils Lofgren - Old School (2011)

Label: Vision

1. Old School (3:14)

met Lou Gramm

2. 60 Is the New 18 (3:05)
  3. Miss You Ray (2:41)
  4. Love Stumbles On (3:54)
  5. Amy Joan Blues (2:46)

met Paul Rodgers

6. Irish Angel (5:14)
  7. Ain't Too Many of Us Left (4:44)

met Sam Moore

8. When You Were Mine (4:35)
  9. Just Because You Love Me (2:34)
  10. Dream Big (4:33)
  11. Let Her Get Away (3:11)
  12. Why Me (4:24)
avatar van c-moon
Waarom ontdek ik dit album nu (december 2011) pas? Of is het pas uit?
Wat een knap album van Good 'ole Nils ....

"60 is the new 18" zingt de priller zestiger in 'The New 18'... de plaat klinkt inderdaad erg vitaal en okselfris... Goed van Nils !!

Een erg mooi album en evenwichtig album met rockers & ballads... Deze moet ik toch ook aan mijn lijstje van uitstekende albums van 2011 toevoegen... haalt mogelijks zelfs de top 10 nog.. na amper twee luisterbeurten vind ik het al redelijk geweldig

Na één luisterbeurt ben ik het helemaal met je eens, c-moon. Héél lekker afwissellend album. Ik wist ook niet die dattie ging komen. Totaal, maar aangenaam, verrast ! Later meer...

Opgehoogd naar 5 sterren. Wat een geweldig album! Na tig keer te hebben beluisterd is hij niet meer uit mij cd speler te slaan.
Dat er nog maar 3x op dit album is gestemd is, is ontstellend belachelijk en in en in triest. Zegt het meer over de vernieuwend aanhang van MuMe of is het pure onwetendheid. Ik hoop het laatste.
Nils laat op dit album horen ook zonder de E-Streetband een juweel kan maken. Met geweldig gitaarspel, prachtige, zeer herkenbare, zang. Bovendien is de cd, zoals c-moon zeer afwissellend.
Om alle nummers te gaan bespreken zou ik andere nummers tekort te doen. Maar toe: Voor mij springen er 3 nummers een beetje bovenuit.:I Miss You Ray, Irish Angel en Why Me.
Deze plaat gaat zeker in de beste 10 van 2012 horen voor mij of er moeten nog wereldwonderen gaan komen.
Kom eens op mede MuMe'rs, beluister deze eens. Je zult versteld staan.

avatar van Twinpeaks
Ik was hem eigenlijk al vergeten ,dit album.Niet zozeer omdat hij geen indruk zou hebben gemaakt ,maar meer omdat ik hem "kwijt " was .Hij bleek dus in het vakje "wel aardig " terrecht zijn gekomen,en daar hoort ie dus niet ! Prima plaat van Lofgren en het vuur gloeit weer als vanouds.Zoals medefan Ad al aangeeft is het moeilijk nummers aan te wijzen ,ze zijn allemaal namelijk meer dan de moeite waard.Ik ben blij dat ik hem weer heb gevonden en ik gewoon weer kan genieten van Ome Nils met zijn heerlijke gitaarfratsen.4 en halve ster met kans op verhoging .

avatar van Madjack71
Lofgren zet met dit Old School een degelijke plaat neer, waar hij o.a. terugkijkt op zijn muzikale jaren, o.a. samen met Lou Gramm in pittige opener Old School, Ain't Too Many of Us Left met Sam Moore en Dream Big. Dit album bied voldoende afwisseling en er staan ook een paar mooie ingetogen liedjes op a la Neil Young. De kabbelende gezapigheid waar Lofgren soms wel eens een handje van had, is hier nergens te bekennen. Dit zou zo maar eens tot zijn betere albums kunnen gaan behoren.

avatar van vielip
Heb dit album een tijdje geleden binnengehaald maar nog niet geluisterd. Als ik jullie zo hoor moet ik er rap aan beginnen!

avatar van blaauwtje
Heb altijd een zwak voor Nils Lofgren gehad, het is de artiest die ik heeeel vaak live heb mogen aanschouwen( 1x met Neil Young,1 x solo, 12 x met de E street band), van zijn vele albums heb ik er veel in de kast staan(Crazy horse,Neil Young, Grin, Solo en uiteraard met de Springsteen clan).

Dit is zijn laatste release en zoals wel vaker met artiesten die hun brood verdienen in een grote band, kunnen ze in de luwte en in alle rust meestal prachtige platen opnemen, na Flip(1985)is dit een van zijn beste.

avatar van Rogyros
Goed album, met veel verschillende stijlen. Dit album kenmerkt zich door diversiteit. Het wordt daardoor overigens geen allergaatje, het past allemaal wel prima bij elkaar. Ik ken van Nils Lofgren solo eigenlijk alleen maar Acoustic Live, wat ik gelijk een fantastisch album vind. Dit album geef ik vier sterren. Ik ga zeker nog meer van Nils besluiteren. Zijn solocarrière moet toch maar eens door mij worden verkend.

avatar van henk01
Deze maar eens binnenhalen.

avatar van Zwaagje
Sinds ik mijn lp's weer van zolder heb gehaald kom ik natuurlijk ook veel artiesten van vroeger tegen. Van lofgren heb ik de lp Nils die ik nog steeds erg leuk vind. Met terugwerkende kracht ga ik me verdiepen in de rest van zijn solowerk. En dit is een angename verassing!

Hmmm was de nieuwe Neil Young en Crazy Horse aan het beluisteren, zag ik opeens de naam Nils Lofgren weer eens oppoppen. Vond ik dit best goede plaatje op één van mijn schijven.