Carcass - Necroticism: Descanting the Insalubrious (1991)

Label: Earache

1. Inpropagation (7:07)
  2. Corporal Jigsore Quandary (5:48)
  3. Symposium of Sickness (6:56)
  4. Pedigree Butchery (5:16)
  5. Incarnated Solvent Abuse (5:00)
  6. Carneous Cacoffiny (6:43)
  7. Lavaging Expectorate of Lysergide Composition (4:03)
  8. Forensic Clinicism / The Sanguine Article (7:10)
avatar van namsaap
Bij mijn wekelijkse bezoekje aan de platenzaak pikte ik deze keer dit album uit de CD-bakken. Het is alweer even geleden dat ik dit fenomenale album hoorde, maar vanaf de eerste noten van Inpropagation is het weer een feest der herkenning in huize Namsaap.

Dit is het eerste album van Carcass dat ik echt kon waarderen. Weg is het chaotische geluid van de eerste twee albums - al ben in Symphonies later wel gaan waarderen - en hoor ik een band die leert doseren en de kracht van tempowisselingen in nummers toepast. Daarnaast wordt veel meer ingezet op melodie in de nummers, zonder het rauwe karakter van de band al te veel kwijt te raken.

Fenomenaal album!