John Williams - Schindler's List (1994)

Score
Label: MCA

1. Theme from Schindler's List (4:15)
  2. Jewish Town (Krakow Ghetto-Winter '41) (4:38)
  3. Immolation [With Our Lives, We Give Life] (4:43)
  4. Remembrances (4:19)
  5. Schindler's Workforce (10:36)
  6. Oyf'n Pripetshok and Nacht Aktion (3:51)
  7. I Could Have Done More (5:52)
  8. Auschwitz-Birkenau (3:41)
  9. Stolen Memories (4:17)
  10. Making the List (5:06)
  11. Give Me Your Names (4:56)
  12. Yeroushalaim Chel Zahav (Jerusalem of Gold) (2:41)
  13. Remembrances (5:16)
  14. Theme from Schindler's List [Reprise] (3:57)
avatar van Chainsaw
Mooie soundtrack !

Inderdaad !

Mooiste Soundtrack ooit gemaakt!!!!!!!

Jazzthieve
Slubs schreef:
Mooiste Soundtrack ooit gemaakt!!!!!!!

Is inderdaad een mooie soundtrack, maar beluister toch eerst wat meer filmmuziek eer je een dregelijk oordeel velt.

neo
Dat soort kreten lees je dan even later van dezelfde persoon ook bij Jurassic Park of zoiets dergelijks

Wow, is deze uitgave een "dubbel-CD"?

avatar van luc011190
Woww
Ik zit deze cd te downloaden, nadat ik met mijn moeder Auschwitz heb bezocht en toen ze deze muziek hoorde, wilde ze hem gelijk hebben. Dus ik typ bij een muziekdownloadprogramma "Auschwitz" in en het eerste waar hij er veel van vind is: "Racial Core - Auschwitz is Back for Black"

Waar gaat het naartoe met deze wereld, tranen in mijn ogen...

avatar van JohnWilliams
Dit is wel een hééééél zielig album, ik krijg er bijna tranen van in mijn ogen zo zielig vind ik dit.
Ook mooie vioolsolo van Itzhak Perlman!

avatar van Bart Tönjann
Deprimerend. op een goede manier. Dit is dus wel een goeie van John Williams. De deprimerende sfeer past goed bij de film en zet je echt aan het denken.

avatar van Safri
En dan te bedenken dat hij dit allemaal heeft gemaakt naast zijn activiteiten voor Call tv. Petje af.

Zucht.

avatar van thomzi50
Vind het hoofdthema wel mooi, maar (gelukkig wat minder dan de film) wel een beetje ergerlijk over de top.

JohnWilliams schreef:

Sorry maar hier kan ik me echt tótaal niet in vinden. Degelijke maar wel echt enorm overdreven score. Misschien had het geholpen als ik bij de muziek een mooie film in mijn herinnering had, maar helaas vond ik Schindler's List (ook) een sentimenteel-overdreven en overschatte film.

avatar van JohnWilliams
Vind ik juist wel meevallen, prachtige film die toch wel degelijk een waar beeld van de Duitsers geeft (in die tijd dan), de score is prachtig met prachtige vioolsolo's van Perlman, ik vind het juist wel een prachtige Score, wat scheelde er volgens jou aan ondanks het feit dat je het soms wat overdreven vond.

avatar van Bart Tönjann
Vond de muziek goed bij de film passen, maar als indivudueel muziek (dus, luisterend naar de cd) houd ik toch meer van wat meer melodramische muziek. Dit is gewoon depressieverwekkend.

avatar van thomzi50
Ik vond het wat te weinig variatie- dat zie ik liever alleen als het hoofdthema heel indrukwekkend is en zoals jij ook al zei wat te overdramatisch.

neo
Kan het best inzien. Het is toch wel een score die tranen eruit wil persen.

avatar van Bart Tönjann
Dat doet het dan ook. Na deze film was ik echt wel een beetje depressief geworden, dankzij de music. Tranen viel mee, het was meer depressie. En het is toch goed als de soundtrack je dat gevoel geeft (behalve als het een actie -of humorfilm betreft natuurlijk )

Bart Tönjann schreef:
Na deze film was ik echt wel een beetje depressief geworden, dankzij de music.

Ik ook.
Maar als ik dan zou kiezen tussen een dramitsche Score die ik mooi vind en een Fantasy Score die vrolijk is zou ik toch voor de laatste kiezen. Zelf heb ik wel Schindler's List maar moet wel zeggen dat ik hem niet gelijk zou kiezen om aan iemand te laten horen. Ondanks dat 5 sterren.

avatar van Bart Tönjann
Ik snap je punt. Sowieso is het erg jammer dat de kunst van soundtrack als dit over het hoofd gezien word in de moderne maatschappij (natuurlijk zijn er nog zat fans, maar als je bekijkt hoe populair andere soorten muziek zijn).

Zie track 1

avatar van JohnWilliams
Gisteren nog deze film gezien...hij blijft geweldig, de muziek ondersteunt de film zo goed dat ik er zowat tranen van in mijn ogen krijg als ik de eindscene met Schindler zie.'One man, I had can save one man'...Ook het einde met die grafsteen van Schindler en die stenen die die mensen (de Schindler joden) er dan boven op leggen.

Dit is echt een mooie score.

avatar van davy jones
deze soundtrack heeft "ice age the meltdown" van zijn troon gestoten, dit is echt de beste soundtrack dat er te vinden is.

Een dikke 5*

Father McKenzie
JohnWilliams schreef:

Dit is echt een mooie score.

Van de film word je ook in- en intriest.... "mooi" kun je zo'n film niet noemen, want dat zou misplaatst zijn, gezien het vreselijke onderwerp.... het is een topfilm, absoluut, een vijfsterrenfilm, zondermeer, en ook de score van die film is schitterend, maar het is natuurlijk pure tristesse, misschien goed in deze donkerste dagen van het jaar....

avatar van IntoMusic
Niet met je eens... Mooi kun je ook uitleggen als ontroerend, treffend en verbluffend. Deze film laat inderdaad de gruwels zien uit die tijd, maar is wel op een zeer 'mooie' manier in beeld gebracht. Iets wat mij diep raakt en waarbij ik zelfs een traantje laat, is simpelweg mooi in verfilming en geluid.
De muziek is daar dus ook zeker een 'mooi' en belangrijk element in. Ik interesseer mij al jaren in oorlogsfilms en qua soundtracks is deze gevolgd door de Pianist en Band of Brothers wel de mooiste.

Heel mooie score. De theme is heel mooi nummer. Delen van dit nummer word verwerkt in bijna alle andere nummers.

avatar van Madjack71
Destijds zwaar onder de indruk van de film en ook het flink losschudden van het ET imago van Spielberg. Dat is goed gelukt met prachtige prestaties van Liam Neeson, Ben Kingsley en vooral Ralp Fiennes.
De film speelt in op emoties, dat moge zo zijn, maar gaat hand in hand met de score. Beide zijn helemaal met elkaar in balans.
Klassiek thema ook en prachtig gespeeld door Itzak.

avatar van Protonos
Niet mijn kopje thee.

busta_x
Zware score, het is een flinke maaltijd met die dramatische sound, erg triest en rustig.
Voor mij is het net wat te zwaar op de maag, maar erg goed gecomponeerd.

davy jones schreef:

Een dikke 5*

Een beetje vreemd dat hij dan niet in je top 10 te vinden is?