Super Disco Party (1978)

West-Duitsland
Dance
Label: Hansa

1. Boney M. - Rivers of Babylon (5:00)
  2. Gilla - Help! Help! (3:05)
  3. Boney M. - Sunny (4:00)
  4. Gilla - Why Don't You Do It (3:29)
  5. Boney M. - Baby Do You Wanna Bump (3:05)
  6. Eruption - Party, Party (3:35)
  7. Eruption - I Can't Stand the Rain (3:12)
  8. Boney M. - Ma Baker (4:10)
  9. Gilla - Gentleman Callers Not Allowed (4:10)
  10. Boney M. - Daddy Cool (3:27)
  11. Gilla - Bend Me, Shape Me (3:42)
  12. Boney M. - Belfast (3:30)
avatar van Dibbel
LP vol met foute Frank Farian-disco en guilty pleasures.
De volstrekt foute (maar wel schatrijk geworden) Duitse producer Frank Farian heeft de hand in alle nummers hier.
Bekend is het verhaal van Rivers Of Babylon, wat gewoon een cover is van The Melodians, maar waar hij zelf de credits voor opeiste.
5 nummers van Boney M. die iedereen nog wel zal kennen en waarvan ik Belfast en Ma Baker stiekem gewoon wel goed vind.
Hetzelfde geldt voor I Can't Stand The Rain van Eruption, met de geweldige strot van Precious Wilson.
Ook Bend Me, Shape Me van Gilla schaar ik zonder schaamte onder mijn guilty pleasures.
Lekker fout plaatje.

avatar van sheep67
Na Iggy Pop- Lust for Life, was dit mijn tweede album die ik zelf kocht van mijn zakgeld (was 11 jaar)
Ondanks alle wanpraktijken van Frank Farian (later herhaalde hij dat nog een keer met Millie Vanilli) is dit album van nostalgische waarde voor mij. Favoriete nummer: Baby Do You Wanna Bump.

Iggy Pop, Boney M De roots van mijn brede muzieksmaak!

avatar van bikkel2
En wat een afwisseling ook !!!

avatar van sheep67
Klopt! Muzikale schizofrenie, noem ik het maar.

(Het tutje in mij Sandra Kim/Céline Dion, de chaoot T.C.Matic/Korn/Nine Inch Nails en een emo met Coldplay/The Smiths en met mijn favoriete genre:reggae kom ik weer tot rust)

avatar van Boermetkiespijn
Prima vrolijk plaatje voor op de achtergrond. Hoewel het gros van de nummers op deze plaat niet van hoge kwaliteit of klasse zijn, ligt het prima in het gehoor.

Het meest vrolijk word ik van "Sunny", waarvan het origineel eigenlijk van Bobby Hebb is. Het origineel vind ik vele malen beter, maar dat is gewoon niet zo'n fuifnummer als de uitvoering van Boney M. Verder geniet ik natuurlijk ook van "I Can't Stand The Rain", "Ma Baker" en stiekem ook "Daddy Cool".

Merkwaardig en ongebruikelijk vind ik wel dat "Europe's top producer: Frank Farian" met zijn kop bijna de helft van de achterkant beslaat.

Leuk verzamelplaatje. Drie sterren!

avatar van Dibbel
Doe dan! Die 3 sterren. Krijg je echt geen kiespijn van.

Ikzelf doe er een volle ster bij.
Die halve liter bier ging gisteren een stuk sneller bij het draaien van dit foute fuif-LP'tje .
Eigenlijk vind ik alle nummers toch wel leuk, alleen Party, Party van Eruption is wat minder. Ook die Gilla brengt het best leuk.
Sterretjes blijven staan bij Ma Baker, Belfast en I Can't Stand The Rain.
Op vinyl, in goede staat, Hollandse persing.