Eagles - Their Greatest Hits 1971-1975 (1976)

Rock / Country
Label: Asylum

1. Take It Easy (3:31)
  2. Witchy Woman (4:12)
  3. Lyin' Eyes (6:25)
  4. Already Gone (4:14)
  5. Desperado (3:36)
  6. One of These Nights (4:54)
  7. Tequila Sunrise (2:54)
  8. Take It to the Limit (4:50)
  9. Peaceful, Easy Feeling (4:17)
  10. Best of My Love (4:31)
Muziek van de eerste vier albums van the Eagles staat op deze Their Greatest Hits. Desperado heb ik (natuurlijk) in de kast staan, daarvan staan er twee nummers op, de buitengewoon fraaie titelsong en Tequilla Sunrise. Deze verzamelplaat is dus wel degelijk interessant, als je alleen de hoogtepunten van die andere drie albums wil. Ze zijn hier prima op een rij gezet. De eerste drie zijn gelijk raak: het relaxte Take It Easy, het iets kruidiger Witchy Woman en het mooie Lyin' Eyes. Already Gone, ook een titelsong, ligt toch wel een niveautje lager. One of These Nights daarentegen is weer zo'n andere mooie Eagles' klassieker en ook Take It To The Limit heb ik altijd een heel aardig nummer gevonden.
Dankzij deze plaat heb ik, samen met de albums Desperado en Hotel California, precies genoeg echt goede Eagles in huis. Goede verzamelaar dus en ik begreep ook commercieel slim gedaan.