Swallow the Sun - Emerald Forest and the Blackbird (2012)

Finland
Label: Spinefarm

1. Emerald Forest and the Blackbird (9:57)
  2. This Cut Is the Deepest (5:20)
  3. Hate, Lead the Way (6:13)
  4. Cathedral Walls (6:47)

met Anette Olzon

5. Hearts Wide Shut (5:55)
  6. Silent Towers (4:01)
  7. Labyrinth of London (Horror Pt. IV) (8:29)
  8. Of Death and Corruption (5:00)
  9. April 14th (8:28)
  10. Night Will Forgive Us (6:40)
avatar van Don Cappuccino
Voor Cathedral Walls is inmiddels een clip en ik vind het minder dan het oude werk klinken. Het begin komt traag op gang en dan komt er jammer genoeg een bijdrage van de zangeres van Nightwish, gadverdamme! Daarna komt een stuk met grunts en dat klinkt al wat beter. Ik hoop dat de rest van het album beter is.

avatar van snarf349
Daar ben ik helemaal niet bang voor, deze gasten hebben op al hun vorige albums bewezen het gerne goed te beheersen. Enfin.... We gaan het vanaf vandaag meemaken.
Voorzichtige eerste indruk; Het klinkt allemaal wat gladjes, maar de mooie melodieen zijn gebleven.

avatar van james_cameron
Lichte teleurstelling na de laatste paar prima albums. De doom metal is ditmaal wat rustiger en toegankelijker van opzet, met veel clean gezongen stukken en veel akoestische passages. Op zich niet zo'n probleem, kan ook best mooi zijn, maar het songmateriaal is gewoonweg niet heel erg sterk. Ook de melodielijnen beklijven niet zo als op eerdere albums. Het blijft kwalitatief hoogstaand en er valt veel te genieten, maar als geheel genomen is de plaat niet erg indrukwekkend. Helaas.

avatar van pos
pos
Met afstand hun meest gevarieerde en beste cd. Volkomen oneens dus met bovengenoemde kritiek. Uitermate sfeervolle pakkende songs. Varierend tussen Opeth, Katatonia en Pink Floyd zullen we maar zeggen. Briljant.

avatar van Dieter
Prima plaat, maar ben na een paar luisterbeurten toch iets minder enthousiast geworden.
Het pakt mij op één of andere manier niet helemaal.

Desondanks een prima plaat!

avatar van Don Cappuccino
Zware tegenvaller dit. Alles is vele malen toegankelijker (niet dat dit slecht hoeft te zijn) en een stuk rustiger. De harde stukken zijn lang niet meer zo intens als op bijvoorbeeld Hope en Plague Of Butterflies en dat komt voor een deel door de wel erg gladde productie. De nummers komen ook moeilijk op gang. 2,5 ster.

Ik vind Cathedral Walls eigenlijk best wel briljant!

thomaster87 schreef:
Ik vind Cathedral Walls eigenlijk best wel briljant!

De hele cd