Islands in the Stream, is het nummer waarmee je destijds idd. mee om de oren werd geslagen. Kan het ook nog zo voor de geest halen, waar, wanneer en ja...zelfs waar ik zat aan tafel. Het zijn van die triviale momentjes waar mijn geheugen zich blijkbaar heeft vergenoegd om het een plaatsje te geven. Het stamt ook uit een periode dat duetten 'hot' waren....Barbra Streisand met ook weer Barry Gibb, Lionel Richie met Diana Ross.
de Gibb broertjes waren muzikaal wat teruggetrokken aan het front destijds, maar destemeer actief op het productie proces. Dit album zou ook meer recht zijn gedaan door het gewoon een plaat te laten zijn van de Bee Gees met gastzanger Kenny Rogers. Evenwel klinkt het over het geheel niet slecht en Kenny doet het vrij aardig in het repertoire van de gebroeders Gibb. Niet alle pennevreugdes van de BG's zijn even sterk maar er staan best wel een aantal aardige composities op met name op kant A; Buried Treasure, de hit Islands in the Stream en Living with you zijn onderhoudend. Kant B, heeft dat wat minder maar met Hold Me en I will always love you, is er voldoende licht voor dit Eyes that see in the dark.