Slayer - Live Undead (1984)

Label: Metal Blade

1. Black Magic (4:02)
  2. Die by the Sword (3:58)
  3. Captor of Sin (3:32)
  4. The Antichrist (3:12)
  5. Evil Has No Boundaries (2:58)
  6. Show No Mercy (3:02)
  7. Aggressive Perfector (2:28)
  8. Chemical Warfare [Studio] * (6:02)
  9. Captor of Sin [Studio] * (3:29)
  10. Haunting the Chapel [Studio] * (3:56)
  11. Aggressive Perfector [Studio] * (3:28)
avatar van paulisdik
deze plaat heb ik ook op picture disk erg mooi en op cd uiteraard als slayer fan moet je het natuurlijk wel in je cd collectie zitten

Bobiej
De állereerste live plaat van Slayer...

Van de hoge uithalen en het keelverklotende schreeuwen van Araya tot de snarenmasturbatie van King en Haneman tot de vellenrammen van Lombardo bewijst maar weer dat Slayer - ook in '85 - een van de beste bands in haar genre is.

Dit was toch live in de studio opgenomen ofzo?

Ik vind 'm in ieder geval loeiduur!!

kippenhok
het is live in de studio met een kleine groep fans als publiek; ik meen zo'n 300.

avatar van AGE-411
Haha. Ik heb er een; LIMITED EDITION op WITTE VINYL !!!
Slechts 500 exemplaren gemaakt.

Joy
3 euro

max en joep

avatar van paulisdik
AGE-411 schreef:
Haha. Ik heb er een; LIMITED EDITION op WITTE VINYL !!!
Slechts 500 exemplaren gemaakt.

Dat is nog eens een mooi pronkstuk in je cd collectie .
Ik heb overigens hiervan de picturedisc uitgave waar ik ook erg trots op ben.

Wel een goed live album, maar hij is ook weer niet zo goed als Decade of Aggression en de livedvd's War at the Warfield en Still Reigning.

Zang had eigenlijk net een tikkeltje harder gemoeten vind ik.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Enig opzoekingswerk leert dat dit live-album in de studio werd opgenomen in 1984 in New York in de aanwezigheid van een aantal fans. Op diverse forums las ik dat Slayer die dag drie sets heeft gespeeld met in totaal negentien songs en dat dit album een verzameling is uit die drie sets. De eerste versie op picture-disc van dit album kwam uit in 1985 (tracks 1 tot en met 7), in 1987 kwam de CD-versie uit met een studioversie van Chemical Warfare, versie nummer 3 is gelijk aan versie 1 met toevoeging van de EP Haunting the Chapel (tracks 8 tot en met 11). Natuurlijk zijn het de live-nummers die het hem doen: allemaal nummers van Show No Mercy en Haunting the Chapel . Zeer lekker tijdsdocument van deze heren met een wild publiek (altijd toch bij Slayer) maar jaren later brachten ze Decade of Aggression uit…

avatar van B.Robertson
Dit is toch wel m'n favoriete plaathoes van ze.Vroeger was er ook een mini lp van met witte hoes. Hierop stonden: Black magic/ Die by the sword/ Captor of sin en studio versies van Antichrist/ Fight 'till death/ Haunting the chapel. De meeste songs vind ik mooier dan de Show no mercy versies. Vier sterren.

avatar van Kronos
Ik was destijds nogal teleurgesteld in deze door de brakke productie, het handjevol publiek dat zijn mond niet kan houden als de nummers bezig zijn en de belachelijk korte speelduur. Nooit veel gedraaid dus. Maar nu vind ik het toch meer dan verdienstelijke uitvoeringen van wat al op Show No Mercy en Haunting the Chapel stond.

avatar van Don Cappuccino
Ik had dit album ergens 2e hands voor een tientje, het leek net alsof het niet gedraaid was. Kom ik bij een andere winkel, staat het album daar voor 25 euro!!! Goed gedaan dus. Een vet livealbum en dan ook nog de EP Haunting The Chapel en die is echt goed!!!

avatar van Eddie
Nieuwe LP's zijn nu eenmaal duur. 10,- voor een goede tweede hands is niet duur. 25,00 zou ik nooit voor een nieuwe LP uitgeven, dan koop ik de cd wel.

The Oath
Eddie schreef:

Op EBAY kun je reguliere platen krijgen voor 4 a 5 euro per plaat.

avatar van Kronos
Ik denk niet dat je deze in goede staat voor dat geld daar zal vinden. Al moeilijk voor minder dan tien euro.
In de kringloop kan je reguliere platen krijgen voor 50 cent. Om maar te zeggen hoe nietszeggend je melding is.
Hoeveel voor een album gemiddeld gevraagd wordt heeft natuurlijk alles te maken met vraag en aanbod. En de staat waarin het is.
Reign in Blood in mint conditie kan makkelijk 30 euro of meer kosten.

The Oath
Kronos schreef:
Reign in Blood in mint conditie kan makkelijk 30 euro of meer kosten.

Nog nooit in een kringloopwinkel geweest. Dat weet ik dan ook weer.
Heb nog geen negatieve ervaringen met EBAY.

The Oath schreef:
Nog nooit in een kringloopwinkel geweest. Dat weet ik dan ook weer.

Maar je zal daar geen Slayer vinden waarschijnlijk.

Toch wel, heb ooit Hell Awaits gekocht in een kringloop winkel.

avatar van Kronos
Maar toch niet voor een halve euro in mint conditie.

avatar van Eddie
Haha nee was dat maar zo'n feest.

avatar van master-rens
Degelijke live-plaat. Heb de zwarte hoes en de witte hoes, met verschillende nummers erop. Mijn beoordeling gebaseerd op de zwarte hoes, omdat de nummers daarvan hier genoteerd staan.
Vind Decade of Agression beter, maar Live Undead is ook super.

master-rens schreef:

Vind Decade of Agression beter, maar Live Undead is ook super.

Is ook wel logisch. Ten tijde van Decade... hadden de heren ook wel een iets ruimere song keuze. Ik vind het geluid van deze wel lekkerder dan dat van decade.

avatar van Metal-D78
Deze is inderdaad iets minder een brei dan Decade. Wel vervelend is het publiek (3 man en een paardekop?) dat door de nummers heen brult, gilt, krijst.
Decade heeft de meer 'volwassen' nummers, maar ik vind deze ook wel erg lekker.

Metal-D78 schreef:
Wel vervelend is het publiek.

Ik vind dat wel wat hebben

Maar je zal daar geen Slayer vinden waarschijnlijk.

Ik zag laatst Meshuggah's debuut in een jringloopwinkel.

avatar van master-rens
Wie wil nou niet een live album van Slayer horen? Van toen de duistere tonen nog de boventonen voerde en slayer er daadwerkelijk jong doch gevaarlijk uit zagen? Kerry Kings stoere zonnebril en tattoo's zijn ook stoer. Zou het zelf niet willen hebben echter. Behalve die stoere zonnebril.
Het album live undead word opgenomen met een kleine schare van huns razendenthousiaste fans. Slayer had nu nog maar 2 studio albums uit, Show No Mercy en Hell Awaits. Het album live undead opent met een uitstekende Black Magic. De solo klink ontzettend duister. Zo hoor je Slayer graag. Die By the Sword is een goed nummer, ook goed uitgevoerd. Capton of sin geeft nog maar is aan dat deze jongens erg goed gitaar kunnen spelen, ook toen ze in 1985 nog zo jong waren. Antichrist is natuurlijk een topper. Live anno nu haalt hij de vele hoge screams van dit nummer niet meer. Geen wonder dat ze tegenwoordig niet meer antichrist spelen, hij zou het nummer helemaal verkloten.
Na een heerlijke eerste zijde van mijn plaatje, draai ik de plaat om en wacht met smart tot de eerste noten klinken. Ahh Yes, Slayer. Evil has no Boundaries begint meteen lekker hart en goed. De zeer goed herkenbare scream van Tom Araya is na de snelle en krijsende gitaren te horen. Perfect! Tom Araya wes ten tijde van dit live album zo goed van stem. Dat niveau bereikt hij nu nooit meer, jammer. Volgend nummer is Show No Mercy, het titelnummer van het debuutalbum. Show no Mercy doet zeker niet ten onder aan de rest. Het begint met de uitmutende drum van Dave Lombardo, misschien wel de beste drummer in de metalwereld. Je voelt de sfeer in het nummer. De aanwezigheid van de fans is duidelijk hoorbaar. Dit geeft het album nog extra sfeer. Aggressive perfector is de afsluiter volgens MM. Op mijn zwarte versie staat er nog Chemical Warfare (studio) bij. En op me witte hoes is de volgorde en sommige songs helemaal anders. Ik praat nu over degene met de zwarte hoes die dus het meest lijkt op de afspeellijst hier op MM zichtbaar. Aggressive Perfector is een zeer goed nummer en was sowieso al een goede afsluiter geweest. Op mijn lp heb ik Chemical Warfare er nog bij, en dit is ook een zeer goed nummer. Hail Slayer

master-rens schreef:
Slayer had nu nog maar 2 studio albums uit, Black Magic en Hell Awaits.

Ik neem aan dat je 'Show no Mercy' & 'Hell Awaits' bdoeld

master-rens schreef:

Niet helemaal waar. Dit nummer wordt live nog wel gespeeld,niet bij elk optreden, maar het wordt nog zeker live gespeeld. En ook nog eens zeer verdienstelijk. Kijk maar eens naar de DVD van de 'Alliance chapter II'

Ook wat betreft de muzikale kwaliteiten van de heren ben ik het niet met je eens. Ik vind ze nu in alle opzichten zo veel beter dan ten tijde van 'Live Undead', Niet de platen maar de muziekanten zelf, ze spelen nu strakker, en ook de oude nummers worden beter gespeeld dan destijds.

Behalve dat ze er als gigantische zoutzakken bijstaan, en inspiratieloos op de automatische piloot spelen.

avatar van Eddie
Dat is nu eenmaal wat je krijgt bij een slayer concert. Die verschillen qua presentatie niet zo veel van de concerten die ze pakweg 25 jaar geleden gaven toen rende ze ook niet als dolle stieren over het podium. Ondanks het feit dat er weinig gebeurt op het podiumn vind ik een concert van Slayer nooit saai, dan ken ik wel saaiere bands zoals Opeth (niets ten nadele van hun muziek, dat vind ik geweldig ik heb ze een keer of wat live gezien en alle concerten vond ik even saai), Tiamat of Tool (zie Opeth).