Napalm Death - Utilitarian (2012)

Label: Century Media

1. Circumspect (2:17)
  2. Errors in the Signals (3:02)
  3. Everyday Pox (2:12)
  4. Protection Racket (4:00)
  5. The Wolf I Feed (2:57)
  6. Quarantined (2:47)
  7. Fall on Their Swords (3:57)
  8. Collision Course (3:14)
  9. Orders of Magnitude (3:21)
  10. Think Tank Trials (2:27)
  11. Blank Look About Face (3:12)
  12. Leper Colony (3:23)
  13. Aim Without an Aim * (3:06)
  14. Everything in Mono * (2:49)
  15. Nom de Guerre (1:07)
  16. Analysis Paralysis (3:23)
  17. Opposites Repellent (1:22)
  18. A Gag Reflex (3:30)
  19. Standardization *
avatar van HammerHead
3 keer beluisterd, 1 conclusie. Napalm Death heeft zichzelf mijlenver overtroffen, zonder ook maar een greintje minder als Napalm Death te klinken. Ik heb de afgelopen 5 jaar eigenlijk niet zo'n bruut, strak en toch gevarieerd monster gehoord. Ik laat het allemaal nog enigszins bezinken (ook eerst maar eens een fysiek exemplaar aanschaffen), maar het moet raar lopen wil dit niet de beste plaat van het jaar worden (en het is pas de vierde plaat die ik luister dit jaar). Ernstig gevaar op maximale score toekenning.

avatar van andnino
Dit is volgens praktisch iedereen de beste (nieuwe) Napalm Death, en oud werk van dit soort bands vind ik meestal toch niks. En ik vind er niks aan. Ik kan niet anders concluderen dan dat Napalm Death simpelweg niet mijn band is. Geen nummer van deze band heeft ooit enig enthousiasme in mij op weten te wekken. Jammer maar helaas, zal deze band voortaan maar gewoon helemaal links laten liggen.