Röyksopp - The Understanding (2005)

Noorwegen
Electronic
Label: Wall of Sound

1. Triumphant (4:20)
  2. Only This Moment (3:55)

3. 49 Percent (5:11)

4. Sombre Detune (4:52)
  5. Follow My Ruin (3:51)
  6. Beautiful Day Without You (5:29)
  7. What Else Is There? (5:17)

met Karin Dreijer

8. Circuit Breaker (5:24)
  9. Alpha Male (8:11)
  10. Someone Like Me (5:23)
  11. Dead to the World (5:20)
  12. Tristesse Globale (1:24)
  13. Go Away * (3:52)

14. Clean Sweep * (5:17)
  15. Boys * (4:45)
  16. Head * (5:03)
  17. Looser Now * (6:04)
  18. Curves * (5:07)
  19. Only This Moment [Röyksopp's Forsiktige Massasje] * (4:58)

met Kate Havnevik

20. Only This Moment [Alan Braxe & Fred Falke Remix] * (6:35)

met Kate Havnevik

21. 49 Percent [Angello & Ingrosso Remix] * (9:19)

met Chelonis R. Jones

In het kader van het Greatest Hits spel waar deze week Röyksopp aan de beurt is weer eens alle albums aan het herluisteren.

Deze viel me destijds al niet mee en nu nog steeds niet. Het is allemaal een beetje net niet, alsof ze wel alle juiste ingrediënten hebben, maar nog niet weten hoe je er de beste maaltijd mee kookt. Dat maakt dit een album dat best te verhapstukken is, maar de smaakpapillen nergens echt weet te prikkelen. Eigenlijk vind ik alleen What Else Is There een uitschieter, al is de remixversie van Trentemöller wat mij betreft de klassieke versie. Ook Only This Moment komt beter tot zijn recht in een remix (door Alan Braxe en Fred Falke).

De bonustracks laten dan wel weer horen dat er meer in het vat zit. Deze zijn wellicht wat meer 4-to-the-floor van opzet, maar wel weer geslaagder.