Kapabel - De Avonduren (2012)

Hip-Hop / Jazz
Label: Kytopia

1. De Avonduren (3:16)
  2. Sjakie Schildpad en de Kreupele Haas (3:12)

met Herman van Veen

3. Apie (4:12)
  4. De Woudreuzen (3:53)
  5. Vier Geruchten (5:26)
  6. Koning Kater (4:07)
  7. GHR (4:09)
  8. Dood (4:32)
  9. De Man met de Baard (3:18)
  10. Wammus Langnek (3:29)
  11. Lilisam (4:37)
  12. Het Vuurtorenvolk (10:18)
avatar van sjostie
Ik ben niet thuis in de hip/hop, maar dit blijf ik maar draaien nu het op de luisterpaal staat. Mooie muziek, mooie teksten, heerlijk om naar te luisteren!

avatar van Thomas91
Ik vind het zelf ook een waanzinnig gaaf album. Fijne stem, leuke begeleiding en inderdaad ook gewoon leuke teksten om te volgen.

avatar van Niek
Leuke theatrale plaat met een topverhaal op het einde!

avatar van thgryda
Ik ben toevallig bij deze cd uitgekomen. Ik had nog nooit van kapabel gehoord maar hij doet zijn naam zeker eer aan, goed stemgeluid, degelijke flow, lyrics zonder capsones (hij doet me aan iemand denken, maar ik weet niet aan wie). En tja die begeleiding ik hou wel van die jazz insteek. Vet album tot nog toe, definitief oordeel volgt maar dit klinkt voorlopig alleszins als een plaat die minimaal een 4 zal krijgen. Het lijkt wel meer op spoken word dan dat het echt hip hop is.

avatar van Gloeilamp
Gisteren live gezien in Tivoli. Wist vooraf niet wat ik moest verwachten maar het was allemaal erg goed, met Dood als uitschieter. Ga dit album dus ook snel eens beluisteren

avatar van thgryda
thgryda schreef:
(hij doet me aan iemand denken, maar ik weet niet aan wie)

Wudstik dus

Jocharo-T
Zojuist dit album geluisterd en met tegenzin uitgezeten. Dit is niet mijn meest favoriete genre, maar kan er op z'n tijd zeker naar luisteren. Dit album zal ik echter niet nog een keer opzetten. Saaie en vervelende plaat. Had ze al een keer langs zien komen bij De Wereld Draait Door en daar pakte het mij ook niet echt. Toch dit album maar een kans gegeven, maar beter dan wat ik bij De Wereld Draait Door hoorde is het niet geworden.

Ik heb niet echt een idee waarna ik aan het luisteren ben. Echt rap kan ik het niet noemen en de stem van die gast trek ik ook niet echt. Soms kunnen mensen je op een fantastische manier iets vertellen, maar bij deze gast heb ik de behoefte om weg te lopen en ben ik niet echt geinteresseerd in wat hij te melden heeft. Composities vind ik ook ronduit vervelend en zodoende heb ik niets aan dit album kunnen ontdekken wat ik ook maar enigszins boeiend vind. Geen nummer is blijven hangen en dat is ook geen goed teken. Nee, aan mij is dit niet besteed.

Over de muzikanten op dit album kan ik niets slechts zeggen. Er zal vast erg goed gespeeld worden, maar de composities spreken mij gewoonweg niet aan. Ik hoorde ergens dat de muzikanten die meespelen op dit album ook hun bijdrage leveren aan The Kyteman Orchestra. Ik hoop dat op dat album de composities mij wat beter bevallen.

avatar van rkdev
Jocharo-T schreef:
Je vindt ze dus niet echt kapabel

Jocharo-T
Ik vind de muzikanten wel kapabel.
Die 'rapper' vind ik persoonlijk wat minder kapabel.

avatar van Nr.4
Leuk concept en ook wel goed uitgewerkt, al vind ik Kapabel niet de beste mc. Maar het verhalenvertel ding doet ie leuk en de muziek past er goed bij. Nadeel van zo'n luisteralbum is wel dat ik het niet vaak op zet.

avatar van Nr.4
Tien jaar later nog eens uit de kast geplukt. Bijzonder project. De sprookjes/verhalen zijn minder tijdloos dan de meeste bekende sprookjes, maar nummers als Sjakie Schildpad en de Kreupele Haas, Koning Kater, Wammus Langnek en De Man met de Baard zijn wel goed en vaak als leuke metafoor bedacht. Muzikaal sowieso sterke plaat.