Tennis - Young & Old (2012)

Label: Fat Possum

1. It All Feels the Same (3:23)
  2. Origins (3:28)
  3. My Better Self (3:44)
  4. Traveling (3:01)
  5. Petition (3:11)
  6. Robin (3:04)
  7. High Road (3:03)
  8. Dreaming (3:14)
  9. Take Me to Heaven (3:25)
  10. Never to Part (3:27)
  11. Deep in the Woods * (3:01)
  12. Vegas * (3:32)
avatar van IllumSphere
Toen Pitchfork een stream poste van dit album, heb ik dit album maar eens beluisterd. En ik heb gemengde gevoellens, aan de ene kant klinkt het wel goed, maar aan de andere kant begon ik me ietwat te ergeren aan de stem van deze dame. Ze zingt wel mooi, niet van dat, maar op de één of andere manier kan ik er geen vrede mee nemen. We geven het een drie en een half.

avatar van WJW
WJW
Ik vind dit een verdomd leuk plaatje. Niet bijzonder, maar wel lekker lo-fi geproduceerd met een frisse uitstraling. Vier sterren.

avatar van midnight boom
Een grote belofte voor 2011 was Tennis, in indie kringen werd glashard uitgekeken naar het veelbelovende debuut 'Cape Dory'. Het werd een flop. Een 'eendagsvlieg-plaat'. Een week later was iedereen alweer naar de volgende hype toegelopen. Een jaar later probeert de band het nogmaals, met het tweede album 'Young & Old'. Is er wat veranderd? Nou en of, dit maal zat Patrick Carney van de Black Keys achter de knoppen. En dat hoor je.

De tien liedjes op 'Young & Old' klinken beter geproduceerd dan op 'Cape Dory'. logisch met een 'leerling van Dangermouse' achter de knoppen. The Black Keys werkte namelijk verschillende keren samen met de sterproducer. Patrick Carney levert dan ook goed werk. De productie is hoorbaar beter dan voorheen: voller en helderder, hierdoor luistert het album goed weg.
Ook de liedjes zijn van een betere kwaliteit dan de songs van 'Cape Dory'. In 2012 zijn ze allemaal van hetzelfde niveau, geen missers, geen uitschieters. Dat is een verbetering. De niets aan de hand dreampop is nog steeds vrolijk en luchtig: ideaal voor de zomer. Luister maar eens naar de single Origins: je lijkt wel op het strand te liggen! De liedjes zijn ontspannend en leuk, en luisteren goed weg. Om vervolgens op te gaan in de anonimiteit: je bent ze meteen weer kwijt, ze maken geen indruk. Dit maakt het album een tikkeltje saai. Elk nummer is ook min of meer hetzelfde: dromerige Lo-fi surfpop, zonder enkele spannig. Dit maakt Young & Old een beetje gezapig. De muziek lijkt soms ook akelig veel op Beach House. Meer nog dan voorheen, je hoort bijna geen verschil. Het haalt niet weg dat 'Young & Old' een aangename luisterbeurt is. Heerlijk als tussendoortje, maar niet echt hoogstaand. En toch wel beter dan 'Cape Dory' van vorig jaar.

Deze match wint Tennis (net).

van: http://daanmuziek.blogspot....

avatar van jasperloos
Fris plaatje vol onbezonnen indiepop. Doet verlangen naar de zomer in deze winterse tijden. Het is niet vernieuwend, maar luistert wel lekker weg!

avatar van music4life
Het begin is in ieder geval al beter dan hun album van vorig jaar kwa stemmen hier. Ik ga dit album maar is een kans geven op m'n iphone morgen.

avatar van Osiris Apis
Origins is een leuk pop nummer.

Cape Dory was een prima albumpje hoor

avatar van erwinz
Het maken van een perfecte popplaat is eigenlijk zo eenvoudig. Meng het beste van 5 decennia popmuziek door elkaar en giet het in onweerstaanbare popliedjes van drie minuten. Nog beter dan de vorige plaat.

Lees mijn complete recensie op: De krenten uit de pop: Tennis - Young & Old - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Erwin

Ozric Spacefolk
Heerlijke en aanstekelijke 60's retropop, met een mooie hoofdrol voor de zangeres. Zij doet me wat denken aan Lauren Mayberry van CHVRCHES.

Je hoort duidelijk aan deze plaat dat er veel tijd in zit en er veel aandacht aan is besteedt.
Sommige liedjes zijn wel heel erg zoet en doen wat simpel aan. Maar vergis je niet: dit is echt vakman/vrouwschap.

Absoluut een bandje om in de gaten te houden.

avatar van rzasa
Deze stond op de nominatie om Vinted op te gaan. Toch eerst even gedraaid want wat was het ook weer.... Eigenlijk best leuk! Mag nog even blijven. Beetje Komeda- achtig. En die cd's gaan nooit op Vinted!