Ufomammut - Oro: Opus Primum (2012)

Italiƫ
Label: Supernatural Cat

1. Empireum (13:55)
  2. Aureum (12:28)
  3. Infearnatural (7:27)
  4. Magickon (7:57)
  5. Mindomine (9:18)
avatar van Don Cappuccino
Dit moet zelfs een tweeluik gaan worden! Het eerste deel komt dus begin april uit en het tweede deel ergens aan het eind van het jaar. Ik ben heel erg benieuwd!

avatar van AOVV
Maak daar dan maar twee benieuwde zielen van, Don. Ufomammut ontdekt met hun vorige, 'Eve'. Heerlijk, om het met één woord te omschrijven. Het zullen wel weer lange songs worden, blijkbaar.

avatar van crosskip
Denk dat ik dan alvast 2 plekjes moet reserveren in mijn top10 van 2012.

avatar van JSPR_G
Benieuwd of ze het niveau van Idolum en Eve nog kunnen overtreffen. Geniale band.
Zalig dat het 2 cd's worden, budgettair net iets minder aangenaam.

avatar van JSPR_G
En hier is het eerste nummer al!
Maakt me alleen maar ongeduldiger..

Ufomammut - Empireum

avatar van Don Cappuccino
Empireum is geweldig! Het bouwt echt heel rustig op maar dat maakt het alleen maar spannender. Ik ben zeer benieuwd naar de rest!

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels is Oro: Opus Primum te beluisteren en ik ben erg onder de indruk bij de eerste luisterbeurt. Ik lees dat Oro echt een monstertrack moet worden die in 10 stukken is gedeeld en dat hoor je bij dit album wel. Het voelt meer aan als een muzikale trip van 55 minuten dan 5 nummers. De riffs zijn weer verwoestend. Met een beoordeling wacht ik nog even maar ik ga dit album zeker origineel aanschaffen. Ik ben zeer benieuwd naar het tweede deel, dan kan ik eindelijk een muzikale spacetrip van 2 uur beleven. Daar heb ik zin in!

avatar van AOVV
Na één keer luisteren kan ik alvast concluderen dat dit weer geen makkie wordt om doorheen te prikken. Ufomammut weet als geen ander onheilspellende, epische muziek te maken. Ook deze plaat is weer zowel "ufo" als "mammut"; een oorverdovende, allesverpletterende muzikale trip.

avatar van crosskip
En ze flikken het gewoon weer, wat een heersplaat!

avatar van JSPR_G
Ik probeer (op het eerste nummer na) niet te luisteren vooraleer ik hem in mijn handen heb (hopelijk vrijdag). Jullie maken het me niet gemakkelijk.

avatar van Dream Theater
Jemig de pemig wat een bezwerende muziek is dit! Had er nog nooit van gehoord maar na het lezen van een recensie op nu.nl eens gaan luisteren. Zag Don Cappuccino bij de berichten staan en dan weet ik ook al dat het om bijzondere muziek gaat. Niet de muziek die je gezellig even in de auto opzet maar `s avonds laat in het donker met de koptelefoon op als een soort muzikale trip moet ondergaan. Pink Floyd meets Tool of iets dergelijks? Een fraai stukje muziek dat mij net zo prima past naast het totaal andere muzikale hoogtepunt tot nu toe voor mij dit jaar Gravitas van Furyon. wat kan muziek soms uiteenlopend zijn en toch even boeiend!

Dream Theater schreef:

Leuk.

Ik heb het album inmiddels origineel in bezit en dit is natuurlijk het beste via de stereo! Mijn vader heeft inmiddels ook al kennis gemaakt met Ufomammut en die vond het ook erg gaaf. Het is loodzwaar, het is spacy. Het lijkt alsof Pink Floyd (tijdens Pompeii) en Sleep elkaar hebben gevonden in een tijdmachine en besloten samen te werken. Geweldig dus!

avatar van AOVV
Net als bij 'Eve' heb ik ook hier dezelfde luisterervaring; van "mwoah.." over "hmhm" naar "yes!". Wat is het weer een heerlijke trip, met bezwerende keyboards en ander achtergrondkabaal, en heerlijk gitaarwerk. Ik hoop er een mooi stukje over te kunnen schrijven; de muziek leent zich daar in ieder geval prima toe. Alvast 4 sterren.

avatar van Alarum
Dit is mijn eerste kennismaking met Ufomammut (ik weet het: schaamte..). Ik had er wel van gehoord maar nog niet kunnen beluisteren. En ik moet zeggen dat ik heel blij verrast ben! Heerlijk zwaar en log, met een psychedelische ondertoon. De zang (screeuw? brul?) is hypnotiserend.

avatar van JSPR_G
Heb het album eindelijk in mijn bezit. Artwork is echt vet (spijtig dat het zo'n jewelcase is..), hopelijk kan ik binnen enkele dagen van het album hetzelfde zeggen. De eerste keer dat ik Eve hoorde (liggend op bed, volledig in het duister) had ik continu kippevel, echt een heerlijke trip was dat. Benieuwd of deze Opus Primum dat ook zal zijn.

avatar van JSPR_G
Ufomammut doet zijn naam toch wel weer alle eer aan met deze Oro, hoor! Wat een heerlijk sfeertje weten deze Italianen weer te creëren! Uniek, machtig, laat deel 2 maar komen!

Jav-
Binnenkort nog eens aandachtig naar gaan luisteren. Zit voor m'n gevoel tegen de 4 sterren aan na 1 of 2 luisterbeurten, voornaamste kritiek dat het album te herhalend is - maar misschien stel ik daar m'n mening over bij, want vaak is het zo dat je veel meer hoort na een paar keer

avatar van cornucopia
Niet gedacht dat ze 'Eve' konden overtreffen, maar na een aantal luisterbeurten lijkt het daar toch echt wel op...

avatar van Don Cappuccino
Met een beoordeling kom ik nog niet, want Oro is helemaal nog niet af. Het eerste deel is in ieder geval een van de beste dingen die ik tot nu toe in 2012 heb gehoord, ik luister hem vaak!

avatar van JSPR_G
Wordt er voor het 2de deel geen apart topic aangemaakt op MuMe?
Het eerste deel heerst inderdaad.

avatar van Don Cappuccino
Ja, maar ik wil liever eerst het geheel horen voordat ik een beoordeling geef.

avatar van Hiawatta
Ga ze vanavond live zien. Kijk er erg naar uit!! Vrij recentelijk voor het eerst naar Ufomammut gaan luisteren.

avatar van cornucopia
Zo'n ontzettend vette plaat... Ben erg benieuwd naar het tweede deel. Morgen in Nijmegen ga ik ze weer zien!

avatar van Hiawatta
Wauw, wat een trip!! Heel erg leuk om ze live gezien te hebben. Nav van de comments en stemmen hier op mume heb ik de lp Eve gekocht, dus daar zal ik binnenkort mn stem op uitbrengen. Jippie mn eerste Ufomammut lp blij blij blij!!

avatar van Don Cappuccino
Oro kreeg deze week al een klein vervolg, de mannen van Ufomammut hebben namelijk het nummer Oroborus online gezet met prachtige visuals. Oro: Opus Alter komt in september uit!

Oroborus

Ze treden 17 oktober op in de 013. Kaartverkoop (10tje) begint zaterdag de 21e.

Just sayin'.

avatar van cornucopia
Vaker geluisterd en live gezien: het is ultiem... "Eve" was een een trip, maar bleek een zonnige waarschuwing... Dit is de shit... Kan niet wachten tot Opus Alter...

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels is het tweede nummer van Oro: Opus Alter ook al te beluisteren met geweldige visuals. Ik heb in het toevoegtopic al gevraagd om een toevoeging.

avatar van AOVV
Ha, goed nieuws! Ga je ze dan alletwee bespreken, Don?

Jazeker!

Inmiddels is Opus Alter al toevoegd. Dus berichten over dat album post ik nu daar.