The Verve Pipe - Villains (1996)

Label: RCA

1. Barely (If at All) (3:45)
  2. Drive You Mild (3:02)
  7. The Freshmen (5:08)
  8. Photograph (4:55)
  9. Ominous Man (4:20)
  10. Real (1:51)
  11. Penny Is Poison (3:20)
  12. Cattle (3:42)
  13. Veneer (5:32)
avatar van EmDee
Arbeidsvitaminen ca 10 jaar geleden.
Elke dag mag een bekende Nederlander zijn top 3 laten horen.
Die dag is Dolf Jansen aan de beurt en komt met het dan nog compleet ondekende Freshman van Vervepipe op de proppen. Of het door zijn invloed komt weet ik niet, maar feit is dat het de groep een bescheiden hitje oplevert.

Het nummer werd grijsgedraaid door KinK Fm...

avatar van Frytz FM
En het blijft een geweldig nummer! Was ook de reden van mij was om dit album te kopen. Jammer dat het andere materiaal dit niveau bij lange na niet haalt. Al zijn Cup of Tea en Photograph ook wel lekkere songs.

avatar van Tribal Gathering
saai gezapig semi-alternatief US college radio plaatje waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum al lang is overschreden.

avatar van Jumpjet
Freshmen is inderdaad een pracht liedje. Wij namen het destijds op in de setlijst van ons coverbandje. Het sloeg bij elk optreden in als de spreekwoordelijke bom... altijd wilden er wel mensen weten van wie dat liedje was.
Na dit bescheiden bijna-hitje hebben we weinig meer vernomen van the Verve Pipe. En dat is jammer, want Villains was en is gewoon een heel sterke plaat.

Ligt dicht tegen Pearl Jam aan.

Parlotones
Nou ik draai deze cd nog wel na 24 jaar, vind het nog erg goed Reverend girl en Veneer zijn ook prachtig.