Powerplay - Avanti (1982)

Rock / Pop

5. Waiting (2:26)
  6. Stop (4:02)
  7. Doctor (4:12)
  8. Make It Alone (3:06)
  9. Nobody Knows the Answer (4:47)
  10. For You (3:06)
  11. Love Can Break Your Heart (2:53)
  12. Avanti (3:47)
  13. Voices in My Head * (3:30)
  14. Jungle Fever * (3:06)
  15. I Am Falling * (3:30)
  16. Magic * (3:12)
  17. Never Be Back * (4:13)
avatar van frolunda
Ruim dertig jaar na zijn release klinkt deze plaat van Nederlandse bodem nog opvallend fris terwijl ook het muzikale gedeelte overduidelijk knap in elkaar steekt.Ik meen me te herinneren dat Powerplay bestond uit een aantal ex-leden van Vitesse en dat ze destijds scoorden met de twee hitjes Love Can Break Your Heart en Make it alone.
Die klinken nog steeds prima maar ook tussen de overige nummers zitten een aantal sterke songs.Met name Bad dreams.Vlotte rock met een flinke pop inslag zou ik het willen noemen en muzikaal nog helemaal niet zo simpel als je op het eerste gehoor zou denken.Ook de zang van Jan van der Meij bevalt me wel,zodat ik hier zou willen spreken van een dik drie sterren debuut.
Vraag me ook meteen af wat er na dit album van Powerplay is terecht gekomen.