Me & The Heat - Game of Position (1984)

West-Duitsland
Label: Aufruhr

1. Game of Position (2:56)
  2. Babylon, Babylon (5:17)
  3. Where Is My Heart Gone (5:46)
  4. Nothing to Linger (3:43)
  5. New Clear Reality (3:36)
  6. In Another Mood (6:17)
  7. Old Cultures Dying (6:08)
  8. Got to Get Away (3:58)
  9. Beat of My Heart (Maxi) * (3:31)
  10. Old Cultures Dying (Maxi) * (9:28)
  11. Got to Get Away (Maxi) * (4:01)
avatar van lebowski
Deze band heb ik één keer in Vera gezien en heeft toen diepe indruk op mij gemaakt. De verhalen waren ze al vooruit gegaan, de zanger was net vrij na tien jaar in de gevangenis (waarvoor ben ik nooit achter gekomen), en zijn stem had een bereik van alle bekende octaven. Achteraf gezien was het eigenlijk geen zingen, maar proclameren, wat hij deed, piepen, brommen en schreeuwen. En de band - volgens oud-Duits Spliffrecept - legde daar een rockend, funky matrasje onder. Of zoals een Duitse site het zegt: "Funk, Jazz, Industrial und New Wave, mit einen gewissen 'Chic'-Faktor".

Mocht iemand deze muziek trouwens digitaal hebben, dan smeek ik om een PM

Heeft of weet iemand of er beeldopnames zijn van deze geweldige band uit de jaren 80.
Ik heb deze een maal mogen zien in een jongerencentrum in Horst (Zopo) en dat was werkelijk een bijzondere ervaring, voornamelijk door het stemgeluid van de zanger (RIP).
Tips zijn van harte welkom.

avatar van reptile71
Aparte muziek. Ik heb wat minder met de jazzy invloeden erin, maar kan dit toch wel waarderen. Een nummer als 'Where Is My Heart Gone' ligt mij een stuk beter: prachtig! Net als 'Got To Get Away'. Deze nummers doen me wat denken aan Virgin Prunes.

Overigens moet hier het genre wel wat aangepast worden. Alleen Rock is voor deze plaat niet het juiste plakkaat. Dan misschien beter iets als Rock / Avant-Garde.

avatar van OORKAMERS
Ik was 16 toen die plaat uitkwam! Inmiddels echt een vergeten plaat... Maar – nog steeds – zo goed! Ik herinner me nog dat ik bij de VPRO (Spleen?) een paar nummers hoorde, opgenomen had op een bandje en helemaal om was. Heb ze live op Werfpop in Leiden gezien: zanger Tom Mega sloeg z'n armen tot bloedens toe in een doos met glas... luister: Old Cultures Dying. Te gekke teksten ook! Draai 'm nog regelmatig, van begin tot eind.