King Charles - LoveBlood (2012)

Label: Mi7

1. LoveBlood (2:46)
  2. Mississippi Isabel (3:05)
  3. Bam Bam (2:57)
  4. Love Lust (3:00)
  5. Polar Bear (4:33)
  6. Lady Percy (3:20)
  7. Ivory Road (3:57)
  8. Brightest Lights (3:36)

met Mumford & Sons

9. Beating Hearts (3:55)
  10. Coco Chitty (3:27)
  11. Wilde Love (3:40)
avatar van KKOPPI
Dit vind ik een aardige artiest. nr. 2 is ronduit mooi. en ondanks de afschuwelijke coupletten vind ik lady percy ook iets hebben.

avatar van FLUOman
Ongelofelijk verschillende stijlen samen, maar toch klinkt het superaanstekelijk!
Briljante artiest vind ik!

avatar van Tha)Sven
Ik vind het verre van briljant, maar vermakelijk zeker.

Heeft Mika soms een minder strakke broek aangetrokken en Vampire Weekend als begeleidingsband uitgezocht?
Deze uiterlijk geziene kruising tussen Devendra Banhart en Borhat weet in elk geval hoe je een
feestje moet bouwen want dat laat hij volop horen op zijn debuut LoveBlood.

King Charles heeft wel iets verhevens. Deze dreaded dandy wandelt met opgeheven hoofd en arrogante blik rond door een vrij grote platenkast en dat pakt allemaal goed uit. Een reggae Adam Ant, een met stoeipoezen rollebollende victoriaanse aristocraat (Polar Bear)..... ik zie en hoor het allemaal.
Of mijn fantasie hier wat te veel de vrije hand krijgt? Ongetwijfeld maar deze koning krijgt het wel mooi voor elkaar. Dramatiek wisselt af met onbehouwen feest- en slemppartijen. Decadentie ten top en dan zit je bij mij helemaal goed.

Of deze King Charles eerder succesvol gaat zijn dan die andere (nu nog Prince) Charles moeten we afwachten. Het lijkt er wel op maar dat is als ik het voor het zeggen heb zeker geen enkel probleem.
De vraag is welke muziekliefhebbers hier tegen kunnen en hoe serieus deze meneer genomen gaat worden want het is mij nog niet helemaal duidelijk waar de gimmick begint en/of eindigt.
Maar dat interesseert mij momenteel geen ene moer. Ik heb mijn zomerplaat voor dit jaar geloof ik binnen.

Wat een feest!

avatar van FLUOman
Tha)Sven schreef:
Ik vind het verre van briljant, maar vermakelijk zeker.

Dat zal m'n eerste enthousiasme geweest zijn , maar niettemin na +/- 10 keer geluisterd te hebben, blijf ik nog steeds achter met een grote smile op mijn gezicht. Ook ik heb m'n zomerplaat gevonden

Momenteel een overdosis King Charles.... als dat maar goed blijft gaan. Een beetje vrolijkheid met zo'n druilerige lente kan geen kwaad toch?!

avatar van Sandokan-veld
Zijn naam is King Charles en hij heeft een enorm boontje voor een vrouw. Eigenlijk is deze hele plaat een oefening in verschillende manieren om te zeggen hoezeer zij hem laat bloeden, omdat hij zo veel van haar houdt en zij zo koelbloedig reageert. Bij dat laatste kan ik me overigens wel iets voorstellen. Het lijkt me moeilijk een relatie aan te gaan met een man die alles zo intens voelt. En dan heb je nog dat haar, en die baard!

Desalniettemin, de vrouw genaamd 'Mississippi Isabel', of hoe ze ook heet, is wel een werkelijke ijskoningin als ze door deze plaat niet haar hart laat smelten. King Charles maakt een charmante potpourri van liedjes die strak zijn gestructureerd maar muzikaal heen en weer schieten van singer/songwriterpatronen, via de dansvloer naar orkestrale romantiek. Daar nog bovenop worden de arrangementen gul ingekleurd met exotische klanken en ritmes, vooral in Latijns Amerikaanse sferen.

Meer dan eens ligt de kitsch op de loer, en rond de helft van de plaat (met name tijdens de slappe calypso van 'Lady Percy') wordt het me wel een beetje te gortig en verslapt mijn aandacht. Maar met een hart dat net zo groot en vol bravoure is als zijn haardos, en vooral een bijna angstaanjagend talent voor het schrijven van aanstekelijke deuntjes, heeft King Charles vooral een lekker compacte en uitermate verslavende plaat weten te produceren waarop de scheve grijns het grotendeels wint van de kromme tenen.

Sandokan-veld schreef:
En dan heb je nog dat haar, en die baard!

Eerder die snor want die baard heeft ie niet altijd

avatar van Sandokan-veld
Men zou kunnen stellen dat dat nóg erger is, maar dit is misschien niet de plek om daarover te discussiëren

avatar van Sandokan-veld
Wegens lichtjes toeslaande verveling een halfje omlaag.

Sandokan-veld schreef:
Wegens lichtjes toeslaande verveling een halfje omlaag.

Heb ik nog steeds totaal geen last van

avatar van Tha)Sven
Vandaag weer eens opgezet, maar toch wel leuk inderdaad. Nu het dadelijk weer mooi weer wordt, zal deze plaat vaak gedraaid worden. Waarschijnlijk nu al de zomerplaat van 2012.

avatar van Mctijn
Erg leuk inderdaad! Al is Bam Bam wel een beetje sneu....

Laat 3FM dit topic niet lezen, anders word je straks schijtziek van deze muziek

akkuhcrazy
Jaaa. Fantastisch! Wat een leuk, leuk album!

avatar van Janhero
Ik hoor Mika, Mumford & Son en Graceland van Paul Simon..... Lekker gejat is beter dan slecht zelf maken...

The Queen Is Dead is ongetwijfeld door velen uit de kast getrokken vanavond. Ik denk dat deze ook geen slechte keuze is