Nanci Griffith - Intersection (2012)

Pop / Folk
Label: Proper

1. Bethlehem Steel (2:36)
  2. Never Going Back (3:16)
  3. Intersection (2:36)
  4. Waiting on a Dark Eyed Girl (3:34)
  5. Hell No (I'm Not Alright) (2:22)
  6. Stranded in the High Ground (2:49)
  7. If I Could Only Fly (5:09)
  8. Just Another Morning Here (3:55)
  9. Bad Seed (2:44)
  10. Davey's Last Picture (2:55)
  11. Come On Up Mississippi (1:58)
  12. High on a Mountain Top (2:46)
avatar van potjandosie
het laatste studio album van wijlen Nanci Griffith, die op 13/08/2021 op 68-jarige leeftijd kwam te overlijden.
vanaf 2013 was zij niet meer actief in de muziek.

op dit album uit 2012 staan 7 eigen liedjes waarvan 3 co-written plus 5 covers:

"Never Going Back" van de fotograaf Mark Seliger
"Waiting on a Dark Eyed Girl" van de obscure folkie/singer/songwriter Ron Davies
"If I Could Only Fly" van de legendarische, eveneens obscure singer/songwriter Blaze Foley (prijsnummer)
"Davey's Last Picture" van Robbin Bach & Betty Reeves
"High on a Mountain Top" van country legende Loretta Lynn

4 prachtige ballads plus het aanstekelijke alt.country nummer "High on a Mountain Top" met fraai banjo spel van gastmuzikant Richard Bailey.

dat zij nog steeds goede liedjes kon schrijven, bewijst zij met de prachtige opener "Bethlehem Steel", het titelnummer "Intersection"en het veel te korte met een koor en een heerlijke slide gitaar uitgevoerde "Come on Up Mississippi". haar eigen "Just Another Morning Here" verscheen eerder op het album "Late NIght Grande Hotel" en krijgt een soort van "light" versie.

jammer dat de meer up-tempo met het echtpaar Maura en Pete Kennedy co-written liedjes "Hell No (I'm Not Alright", Stranded in the High Ground" en "Bad Seed" een stuk minder overtuigen.

"Intersection" (kruispunt) haalt naar mijn mening niet het niveau van de albums uit haar beginperiode, maar gelukkig ontbreken de strijkers en de iets te volle productie van een aantal van haar latere albums.

in 2023 verscheen het tribute album "More Than a Whisper" met fraaie covers van de vele prachtige liedjes die zij ons heeft achtergelaten.

Album werd geproduceerd door Nanci Griffith, Pete & Maura Kennedy & Pat McInerney
Recorded at Nanci Griffith's own home studio in Nashville, Tennessee

de "band" ten tijde van dit album:

Nanci Griffith: vocals, acoustic guitar
Pete Kennedy: electric, acoustic, 12-string, classical & slide guitars, bass, organ, mandolin, ukulele
Maura Kennedy: backing vocals, vocal arrangements, acoustic guitar, tambourine
Pat McInerney: percussion, backing vocals