B.B. King - The Blues (1958)

Blues

10. Don't You Want a Man Like Me
  11. You Know I Go for You
  12. What Can I Do
avatar van spinout
De nummers zijn niet speciaal voor een album opgenomen. Ze zijn hier gewoon samengevoegd tot één album. Desalniettemin een degelijk vroeg BB King album.

avatar van BoyOnHeavenHill
Zoals spinout hierboven al zegt is dit net als B.B. Kings debuutalbum Singin' the blues (1957) een compilatie van eerdere singles (in dit geval van tussen 1954 en 1958), maar waar op die voorganger nog acht top-10-hits (waaronder vier nummers 1) uit de Amerikaanse R&B-charts stonden, bevat deze collectie slechts één top-10-hit (When my heart beats like a hammer). Dat hoeft natuurlijk niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat de muziek op dit album minder sterk is, maar helaas is de doorsneekwaliteit van de nummers op deze plaat toch wel een stukje lager, met wederom wat te veel en te volle blazersarrangementen naar mijn smaak. Wie hem echter samen met het debuut op een 2-for-1-CD kan vinden moet dat vooral niet laten, want vooral dankzij die eerste plaat levert dan toch 68 aardige minuten luisterplezier op.

avatar van jorro
Een fijne bluesplaat zeg ik als relatieve nono als het om blues gaat. Uiteraard is B.B. King mij zeker bekend en daarom vandaag gewoon bij het begin begonnen. Deze lange avonden passen wel bij een fijne bluesplaat dacht ik vanmiddag.

En wat werd ik aangenaam verrast. Dit album is lekker afwisselend, heerlijk ontspannend en ... smaakt absoluut naar meer. Dus wordt binnenkort misschien wel vervolgd.