Alison Krauss - Forget About It (1999)

Country
Label: Rounder

1. Stay (3:26)
  2. Forget About It (3:28)
  3. It Wouldn't Have Made Any Difference (4:27)
  4. Maybe (3:47)
  5. Empty Hearts (3:24)
  6. Never Got Off the Ground (3:40)
  7. Ghost in This House (4:00)
  8. It Don't Matter Now (2:49)
  9. That Kind of Love (3:43)
  10. Could You Lie (2:54)
  11. Dreaming My Dreams with You (4:28)
Ik blijf kippenvel krijgen van haar muziek. Dit is een 'tussendoortje' wat ze gemaakt heeft zonder haar band Union Station. Prachtig, maar haalt niet het 'super'niveau van haar platen met Union Station.

avatar van indana
Dit album klinkt al weer een stuk beter dan haar vorige soloalbum. Het ligt mischien deels aan de songkeuze dat ik de vorige niet zo goed vond. In ieder geval zingt Alison hier weer wonderschoon. Haar stem lijkt meer diepgang te heben gekregen en dat is alleen maar toe te juichen natuurlijk.

Handsome Bill
Wat een talent deze dame!

avatar van harm1985
Dit 'tussendoortje', dat door critici niet altijd even goed werd gewaardeerd is ondertussen één van mijn favoriete Alison Krauss platen geworden. Ze is zoals gewoonlijk weer ontzettend goed bij stem en wordt geholpen door the Cox sisters en leden van Union Station.

Mijn favoriete nummers op dit album zijn Forget About it, It Wouldn't Have Made Any Difference (origineel van Todd Rundgren ken ik (nog) niet), Maybe, waar Dan Tamynski een duit in het zakje doet en Ghost in this house, een instant country classic. Het hele album ademt een lekker melancholisch sfeertje uit. Want zoals het Alison Krauss betaamd, hoor je je lekker depressief te voelen na het luisteren van haar muziek, anders heeft ze haar werk niet goed gedaan.

Ik vind die cover van Todd niet zo goed, echt veel te zoetsappig. Het origineel is stukken beter.

beaster1256
Stijn_Slayer schreef:

ook hier heb je gelijk stijn , van todd blijf je liever af !