Earth, Wind & Fire - Raise! (1981)

Funk / Soul
Label: Columbia

1. Let's Groove (5:35)
  2. Lady Sun (3:39)
  3. My Love (4:33)
  4. Evolution Orange (4:38)
  5. Kalimba Tree (0:25)
  6. You Are a Winner (4:37)
  7. I've Had Enough (4:35)
  8. Wanna Be with You (4:37)
  9. The Changing Times (5:54)
  10. Wanna Be with You [Single Version] * (3:55)
  11. Kalimba Tree [12" Version Long Version] * (3:57)
  12. Let's Groove [Special Remixed Holiday Version] * (6:50)
  13. Let's Groove [Single Version] * (3:55)
  14. Let's Groove [Instrumental] * (3:55)
  15. I've Had Enough [7" Version] * (3:51)
  16. The Changing Times [7" Version] * (4:50)
avatar van andnino
Een vrij vlakke plaat in mijn beleving. Zeker niet slecht, maar er is vrij weinig wat er uit springt. Opener Let's Groove krijgt nog wel mijn hoofd aan het knikken, maar daarna komt het voor mij niet meer van de achtergrond vandaan. Ik heb er nog net een 3,5 voor over, maar het niveau is toch beduidend lager dan op veel van de voorgangers.

1. That's the Way of the World
7. Earth, Wind & Fire
8. Last Days and Time
9. Raise!
10. Open Our Eyes
(vanaf hier houd ik het bij een top 10, anders wordt het een erg lange lijst...)

avatar van Toon Hoogte
"Kalimba Tree" wil ik even noemen. Het gaat vooraf aan "You are a winner" en duurt kort. Van mij had "Kalimba Tree" langer mogen duren.

avatar van Film Pegasus
Een leuk funk popalbum van Earth, Wind & Fire. Vooral met een party insteek. De band wil er duidelijk een feestje van maken. Het opent meteen met het hoogtepunt Let's Groove. Daarna kabbelt het gezellig verder. Echt opvallen doet het niet meer. Best genieten.