Elephant Mountain - The Last Days of Planet Earth (2010)

1 stem

Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. North of Nowhere (4:15)
  2. No Other (4:26)
  3. Pray (4:24)
  4. Out of My Head (3:14)
  5. Heaven’s Bleed (5:03)
  6. Words with Friends (4:07)
  7. Missin’ You (4:49)
  8. I’m Done (4:25)
  9. The Last Days of Planet Earth (1:39)
Ozric Spacefolk
Toen Joe Altier en Slide uit Brand New Sin stapten, wilde ze een minder metal en meer rock-gerichte band.
Dit is het resultaat. Stevige, stampende southern rock met de nodige (zeer mooie) ballads.

Joe Altier reken ik tot één van de beste rockzangers van dit moment.

Ik hoop dan ook dat er snel een opvolger komt van deze plaat...

avatar van Cabeza Borradora
Via het rock album v/d week bij deze terechtgekomen.
Ik ken Brand New Sin alleen van naam, dus mijn ervaring is niet beinvloed door enige voorkennis. Ik vind dit een zeer degelijk album, zeer degelijke zanger, en zeer degelijke muzikanten. En dat is tergelijk ook mijn kritiek. Nooit wordt er eens op geen enkel vlak buiten de lijntjes gekleurd, wordt het echt spannend, verassend of echt virtuoos. Nu is er zoveel muziek te beluisteren dat wel net iets meer biedt dan "degelijk", dat ik nooit de spontane drang voel om dit album aan mijn playlist toe te voegen.
Een drietje dus, voor het vakmanschap.

Ozric Spacefolk
Ik snap je punt. Maar de muziekliefhebbers en radiozenders etc. zitten niet te wachten op rauwe rock.

Nu hoop ik wel dat Joe en co. met de volgende plaat ietsjes vlammender uit de hoek komen.

Brand New Sin was wel stukken vlammender....