Destruction - Sentence of Death (1984)

West-Duitsland
Label: Steamhammer

1. Intro / Total Desaster (5:28)
  2. Black Mass (4:00)
  3. Mad Butcher (3:31)
  4. Satan's Vengeance (3:16)
  5. Devil's Soldiers (3:26)
Hele goede, lekker technisch niveau.

avatar van exodus
Lekker rauw Black-Thrash debuut van Destruction. Bijna alle songs op dit pure 300 % Metalalbum krijg ik altijd weer kippenvel van. Gaaf, gaaf en nog eens GAAF!

avatar van jurado
Dit doet mij ook denken aan die goeie oude metaltijd, bandjes luisteren van grote broer.
Ik heb nog aantal Destruction lp's in de kast staan, deze helaas niet.

avatar van Kronos
Ik gelukkig weer wel. Dit is het beste wat Destruction ooit op plaat heeft gezet. De wat rommelige productie past als gegoten op de smerige en snelle thrash die hier door dit drietal jonge honden vol overtuiging gespeeld wordt.

Edit, nog even over die verwoording van jonge honden nagedacht, kwam meteen het idee van poedels in me op bij het zien van de cover van dit album. Maar het stond wel ruig toen, zo'n bos krullen. Benen wijd open, kogelriemen, hangertje met satankruis... humor om dat nu te zien.

avatar van B.Robertson
Voor die tijd zeker een goed album. Total Desaster en Mad Butcher zijn uitstekende nummers. Devil's Soldiers is nog behoorlijk snel. Geluid is best wel goed, alleen m'n vinyl was niet optimaal gaaf meer. Dat kon je verwachten met tweedehands aankopen.

avatar van exodus
Ik heb min of meer ook zo'n bos lang haar gehad eerder, heel wat gezeur en bakken vol stront kreeg ik vroeger van de "lekker ruimgeestige" dorpsgenoten over me heen...wanneer ik toch eens naar de kapper zou gaan. Ach, zij kenden Destruction ook totaal niet, dan hadden ze niets meer gezegd en waren ze collectief in trance geraakt.

avatar van exodus
Trouwens als je een Aardschok van heeeeel erg vroeger openklapt waarin verslag wordt gedaan van de Slayer-Hellawaits tour met Destruction door Duitsland, lach je je ook de hamburgers uit je buik: die Amerikanen van Slayer zowat oververmoeid samen met de kids van Destruction op 1 foto; de 3 enorme bossen haar vol met kogelriemen behangen pik je er zelfs blind nog tussen uit! Waanzinnig te gek!

avatar van Lau1986
Heerlijke EP. Ik heb deze op een cd samen met Infernall Overkill. Vooral het nummer Mad Butcher is geniaal. De productie mag dan wel niet helemaal geweldig zijn, maar dat doet niks af aan de kwaliteit van de nummers. Ik vind het zelfs wat extra sfeer meegeven.

buizen
Geweldige EP! Mad Butcher is nu live nog steeds een klassieker, Total Desaster idem.
Schmier is uitgegroeid tot een beer van een vent, 'smeriger' thrashicoon kun je niet krijgen.
Wat ziet Michael Sifringer er (al jaren) slecht uit. Is ie aan de heroïne of heeft ie een ziekte?
De heren zijn momenteel weer on tour.
Keiharde smerige muziek uit het Ruhrgebiet, heerlijk.
Wou 4 sterren geven maar stemmen lukt niet.

avatar van Kronos
En kijk eens naar dat jaartal. We waren nog niet bekomen van Show No Mercy en Destruction had al een Europees antwoord klaar.

avatar van Zagato
Ik zie waarschijnlijk iets over het hoofd maar desaster schrijf je toch echt anders.

avatar van Eddie
Zagato schreef:

Klopt, dit is nog de oude Duitse spelling

avatar van Zagato
Eddie schreef:

Klopt, dit is nog de oude Duitse spelling

Of een obscuur Beiers dialect.

avatar van hnzm
Ik had gerekend op jeugdsentiment. Dit is voor mij te rommelig om van te kunnen genieten. Daarnaast vind ik de zang ook vervelend. Ondanks de onverstaanbaarheid toch een onmiskenbaar Duits accent.