Jamiroquai - Dynamite (2005)

Pop / Funk
Label: Sony

1. Feels Just Like It Should (3:45)
  2. Dynamite (4:59)
  3. Seven Days in Sunny June (4:02)
  4. Electric Mistress (3:59)
  5. Starchild (5:15)
  6. Love Blind (3:38)
  7. Talullah (6:06)
  8. (Don't) Give Hate a Chance (5:04)
  9. World That He Wants (3:16)
  10. Black Devil Car (4:48)
  11. Hot Tequila Brown (4:42)
  12. Time Won't Wait (5:01)
avatar van HiLL
ben benieuwd...

Volgens mij niks wat we nog niet wisten.

Feels Just Like It Should is alvast een lekker nummertje

avatar van Mister Orange
Mis zoals alle latere albums van jamiroquai de warmte in de produktie. Het klinkt allemaal wat kil, vlak en mist het band gevoel.

Dus meer blazers en meer rhodes zie bijv. produktie van de nieuwe van common

bono
Litlle L is best wel grappig, maar toch niet overtuigend. Misschien nu veranderling? 2,5*

wotjek
Het wordt steeds minder met Jamiroquai.

Ink
Feels Just Like It Should on repeat!!
de rest valt tegen

avatar van Eddie
Ik vind juist het eerste nummer tegenvallen, maar de rest klink erg lekker. Het is vreemd maar ik ben op een vreemde manier altijd een liefhebber van Jamiroquai geweest (komt misschien door ons gezamelijk voorliefde voor Ferrari's) Nooit een groot fan maar zijn nummers vind ik meestal wel lekker funky. zo ook deze plaat 3* (voorlopig, ik heb de plaat pas 1 keer gehoord)

avatar van Ruudf
Mister Orange schreef:

Dus meer blazers en meer rhodes zie bijv. produktie van de nieuwe van common

Mis ik eigenlijk helemaal niet. Ik vind dit juist wel leuk; lekkere strakke funk met een dieppe groove zonder al te veel toeters en bellen. Top plaatje!!

oh god, wat een vet nummer is SEVEN DAYS IN SUNNY JUNE.. heeft wat weg van dat jazzyjeff's summertime gevoel.. als je die opzet voel je de zon gewoon bijna letterlijk op je faar schijnen. zo ook bij dit nummer.. heel erg vet, zit hier vet mee te zingen achter de computer. deze wordt weer maar aangeschaft. toch altijd zwichten voor die malle rakkers

Seven days in sunny june toch wel mijn zomerplaat van 2005!

(verder ook een relax album)

Lekker album voor aan het strand

avatar van HiLL
Was wel weer erg gaaf gisteravond in AHOY. Wat een strakke lichtshows zeg! Alleen dat geluid he..dat blijft jammer. Maar ach! En die JK maar seinen naar de geluidsman..ha! Mooi om te zien. En ook leuk toen JK de fout in ging toen ie verkeerd inzette bij een van de nummers en er dus opnieuw begonnen moest worden.

In tegenstelling tot anderen vind ik Dynamite weer een klein beetje teruggrijpen naar de (goeie) ouwe Jamiroquai tijden. De tijden van "Return of the space Cowboy" en "Travelling without Moving" worden zeker wel gehaald, en naar mijn menig soms zelfs overtroffen, in tegenstelling tot syncronized wat ik het minste album tot nu toe vind...

Maar ja, kan me in de mening van anderen ook wel weer een beetje vinden...wordt toch allemaal ietsjes te commercieel af en toe...

Ennieweej: Seven days in sunny June is wel de plaat van dit album!! En Hot tequilla brown mag ook zeker op repeat!!!

het is weer een lichte stijging, de laatste 2 platen van Jamiroquai waren echt wel wat minder (net een voldoende)...Dynamite is echter vooral een zomerse plaat geworden en je wordt er altijd zo vrolijk van. Heb van zijn show in ieder geval genoten maar ik blijf hopen op een nieuwe Emergency of Space Cowboy...

avatar van coolaid
Ik vind Jamiroquai iets te poppy geworden... toppers op het album zijn Feels like it Should, Seven Days en Hot Tequila Brown. De rest boeit me niet zo...
Absoluut dieptepunt is voor mij Time Won't Wait (dat refrein...boys-band-achtig). Ja, Jamiroquai is gewoon niet meer zo cool als vroeger. Hopelijk op het volgende album wat meer dynamite...

avatar van Discoverme
Relaxed, is een woord wat goed Jamirouquai past, maar tegelijkertijd ook funky. Gevoelig en dansbaar, het klinkt eigenlijk allemaal wel lekker. Zie alleen toch liever de up-tempo funky nummers als Feels just like it should, Canned Heat en Little L. met uitschieters naar de relaxte goeie klassiekers als King for a day, Too young to die en op dit album Talullah.

Starchild en Love blind en Dynamite zitten er dan weer net tussen in, net effe te pop inderdaad

jamiroquai eerste slechte plaat. Alleen Feels just like it should en Seven days (al is die veel minder) zijn goede nummers. Zelfs de teksten gaan nergens over (Love blind and you're on my mind, Even when I'm walking the dog).

1,5 *

Dit album vind ik niet slecht; het blijft Jamiroquai!
Al moet ik ook wel toegeven dat sommige nummers minder zijn dan dat ik gewend van hem ben.
Aan de andere kant; de nieuwe single Runaway klinkt toch weer ouderwets lekker

3.0 *

Is runaway een nieuw nummer? Ik downlaod ook maar alles, heb niet eens of het nieuw of oud is.. Maar runaway is relaxt nr he!

Vind dit album toch het beste van al zijn albums, alles is bijna leuk.. Oude cd's had ik ook veel wat ik niks vond..

avatar van Discoverme
Runaway is inderdaad zijn (supergoeie) nieuwe single. Echter brengt hij een 'best of' album uit, waar dit nummer dan weer niet op staat...dus..rara..op welk album komt dit nummer dan terug??

Hoop een nieuwe.. Haha

avatar van FunkyMonk
7 days in sunny june onmiskendbaar beste nr van het album; Hot tequila brown en talulla zijn ook goed, maar de rest toch magertjes (of teveel vanhetzelfde) 3*

avatar van Rammetje*
Ik snap niet dat er zo veel gezeik over dit album is.. Ik vind er niks mis mee! 'Feels just like it should' doet weer wat meer aan de oudere albums denken, wat leuk is, maar soms zijn wat nieuwe ingevingen echt niet zo verkeerd, zo ook in dit album..

Zo hoor ik bijvoorbeeld niemand over 'electric mistress' en 'black devil car'. 'Electric mistress' vind ik een erg lekker nummer, al vond ik 't wel ff wennen, maar na een paar keer luisteren draaide ik niks anders.. Ook 'black devil car' is een heerlijk nummer, iets meer naar de rockkant toe, maar is weer 's wat anders..

Ik vind 't in ieder geval een topalbum!

avatar van Demolisher
Vind het ook een lekker album, met name Hot Tequila Brown en Black Devil Car. Toch gek, aangezien Emergency on Planet Earth m'n fav Jamiroquai album is, en juist die twee nummers totaal anders zijn dan dat album.

avatar van UndahCovah
1,0
Ik de stem van de zanger niet uitstaan. De muziek is eentonig, er blijft niets plakken, ik kan niet eens de moed opbrengen om dit album af te draaien. in 1 woord bagger!

avatar van Tavve
Dit is de enige miskoop in mijn collectie. Op aanraden van een vriend heb ik mij dit album aangeschaft, maar dit is eigenlijk totaal niet het soort muziek waar ik graag naar luister.

avatar van Pinsnider
Ik vond de plaat over zijn geheel ook wat tegenvallen, maar met één E!NOR!ME! uitschieter! Het si al vaker gezegd: Seven Days In Sunny June!! Geweldig!! Nu al een klassieker!! Hij heeft het zelfs geschopt tot mijn zojuist samengestelde top 100 allertijden.
Plaat 2*, één bepaald nummer als het mogelijk was 6*

avatar van sdr
sdr
Seven Days in Sunny June is heel goed, en Hot Tequila Brown is ook super. Voor de rest matigheid troef, Love Blind heeft echt een zeer zwakke tekst en (Don't) Give Hate a Chance is gewoon irritant.