Goud Waar Je van Houdt (1993)

Label: EVA

1. Stephen Bishop - On and On (3:03)
  2. Vaya Con Dios - What's a Woman (3:53)
  3. Air Supply - All Out of Love (4:02)
  4. Cat Stevens - Morning Has Broken (3:19)
  5. The Babys - Everytime I Think of You (3:48)
  6. Mr. Mister - Broken Wings (5:35)
  7. Dirt Band - An American Dream (3:30)
  8. The Hollies - Sandy (4:02)
  9. Leo Sayer - Orchard Road (4:28)
  10. The Christians - Words (7:04)
  11. Alan Parsons Project - Turn of a Friendly Card (2:41)
  12. Eric Carmen - All by Myself (4:53)
  13. Spandau Ballet - True (4:53)
  14. Gerry Rafferty - Right Down the Line (4:22)
  15. Paul Carrack - Dedicated (5:16)
  16. Won Ton Ton - I Lie and I Cheat (3:52)
  17. Little River Band - Cool Change (5:05)
  18. Crowded House - Don't Dream It's Over (3:55)
avatar van vigil
Sky radio verzamel zullen we maar zeggen.

avatar van Rogyros
vigil, je bent me voor!

Best een leuk plaatje. Ik weet niet meer hoe, waarom en wanneer ik het gekregen heb. Maar ik vond hem een paar dagen geleden tussen wat cd-tjes van K3 etc. bij mijn dochtertje. Ik had mezelf op haar kamer huishoudelijke taken toebedeeld en dacht, laat ik deze maar eens opzetten (zij heeft mijn oude cd-speler). Beviel eigenlijk best wel. Best een geinig plaatje.

Ik had Broken Wings al in geen eeuwigheid meer gehoord en ORchard Road hoor ik maximaal een keer per jaar, zo tussen kerst en oudejaarsdag. Ik hoef het niet iedere dag te horen, maar zo nu en dan zeker te appriciëren.

avatar van bikkel2
Wat vigil al aangeeft een hoog Sky Radio gehalte, maar over het algemeen deugen de liedjes wel.
Eigenlijk is het niet heel standaart samengesteld. Gerry Raffery, Paul Carrack, Little River Band, Cat Stevens, Alan Parsons Project, Crowded House..... het zijn grootheden die je niet zo snel bijelkaar op een compilatie tegenkomt.
Een ruime voldoende wat mij betreft.

avatar van Heer Hendrik
Ehhh Sorry hoor. Maar toevallig staat op mijn werk ( helaas verplicht)hele dagen sky radio aan. Alleen Dat nummer van Mr. mister en Everytime I think of you(maar dan in die uitvoering van een bekende nederlander, waar ik al helemaal niets aan vind) en True van Spandau Ballet komen wel eens een enkele keer voorbij, maar dan houdt het toch echt op hoor wat sky radio betreft

O, ja die van crowded house ook. dus 4 van de 18.

avatar van vigil
Hele dagen Skyradio gecondoleerd!

avatar van Rogyros
Dat is het grote voordeel van een eigen kantoor. Ik heb geen andere mensen op mijn kantoor(tje), dus mijn muziek is het enige dat gedraaid wordt!!!

avatar van Heer Hendrik
Och. Het is altijd nog beter dan helemaal geen muziek. Af en toe komen er best aardige liedjes langs.
Maar bedankt voor je medeleven Vigil

en Rogyros: jij bent een boffert

avatar van Dibbel
Als label staat hier EMI, terwijl ik op het hoesje toch duidelijk EVA zie staan...
EVA was ook zo'n verzamel-CD label dat in de eerste helft van de jaren 90 veel van dit soort CD's uitbracht.
Ik heb deze niet eens notabene, maar zal hem ongetwijfeld nog wel eens scoren op een rommelmarkt of kofferbaksale.
Inderdaad een redelijk hoog Sky-radio gehalte, al zul je Stephen Bishop daar niet horen (te onbekend), The Little River Band ook niet (die heb ik zelfs even zo snel niet paraat qua geheugen), The Hollies niet (te jaren 70, en een Springsteen-nummer ook nog, dacht ik toch) en Paul Carrack waarschijnlijk ook niet.
Niettemin een aardige verzamelaar met als beste nummers Crowded House, Paul Carrack, Mr. Mister, Gerry Rafferty, The Hollies en The Christians.
Gelukkig kan ik op mijn werk op mijn PC elk radiostation opzetten wat ik wil, sinds ze de firewall wat verder hebben opengezet.
Al draait het meestal toch uit op 3FM (heb nu eenmaal ook collega's) en dat is niet de ergste zender.

avatar van Arrie
Heer Hendrik schreef:

O, ja die van crowded house ook. dus 4 van de 18.

Nummers 3 en 12 lijken me anders toch ook wel Skyradio-nummers...

Dibbel schreef:

De E van EVA is van EMI

Arrie schreef:
Nummers 3 en 12 lijken me anders toch ook wel Skyradio-nummers...

Ik heb The Little River Band ook wel eens op Sky Radio gehoord, met Forever Blue.

avatar van Heer Hendrik
Nummer 3 en 12 komen zeker in aanmerking voor een etiket met Sky radio er op. Ik heb ze zeker het laatste half jaar niet voorbij horen komen. Wel die verschrikkelijke versie van Celine Dion( All by myself)

Forever blue van The little river band is zeker wel eens gedraaaid en Gerry Rafferty's Bakerstreet en Gold van Spandau Ballet, maar die staan niet op dit album

avatar van gaucho
Gisteren voor een euro meegepakt in de kringloop. Ondanks enkele onvermijdelijke titels die je op bijna elke verzamelaar tegenkomt (What's a woman, True, Broken wings, Eveytime I think of you) toch ook wel een aanzienlijk aantal pareltjes dat je zelden meer hoort en die toch bijzonder fraai zijn.

Zoals de Hollies-hitversie van Spingsteen's Sandy, uit de tijd dat-ie nog tamelijk onbekend was, Dedicated, de lange versie van Words, An American dream (met Linda Ronstadt hoorbaar als achtergrondzangeres), een heerlijk Stephen Bishop-nummer (geen hit geweest, maar circa 1977 wel regelmatig op de Nederlandse radio te horen), het bijna vergeten Won Ton Ton en wat minder voor de hand liggende titels van Gerry Rafferty en The Little River Band.

Volgens het hoesje is deze verzamelaar opgehangen aan het toen net gestarte Radio 538. Volgens mij was 'Goud waar je van houdt' zelfs een programmatitel. Toch is het uiteindelijk wel een soort veredelde Knuffelrock (en voor dat publiek is-ie ongetwijfeld ook bedoeld, gezien de al bijna even gruwelijke titel van deze compilatie), maar per saldo helemaal niet onaardig. Luistert inderdaad lekker weg, en de geluidskwaliteit is ook top, zeker voor een compilatie.

Het label is inderdaad EVA, niet EMI, ik zal een correctie indienen. EVA was destijds een samenwerkingsverband van EMI, Virgin en Ariola (vandaar de afkorting) en de eerste tegenzet van de afzonderlijke platenmaatschappijen nadat Arcade enorm scoorde met z'n verzamel-cd's. Als ik me niet vergis verenigden Warner, Sony en PolyGram (later Universal) zich in het Magnum-label.