Method Man - Tical 2000: Judgement Day (1998)

Label: Def Jam

1. Judgement Day (Intro) (0:52)
  2. Perfect World (3:00)
  3. Cradle Rock (4:13)

met Left Eye

4. Dangerous Grounds (4:07)

met Streetlife

5. Sweet Love (Skit) (0:06)
  6. Sweet Love (3:29)

met Cappadonna en Streetlife

7. Shaolin What (Skit) (2:19)
  8. Torture (3:23)
  9. Where's Method Man? (Skit) (1:04)

met Ed Lover

10. Suspect Chin Music (4:52)

met Streetlife

11. Retro Godfather (2:50)
  12. Dooney Boy (0:15)
  13. Spazzola (3:54)

met Streetlife, Raekwon, Masta Killa, Killer Sin en Inspectah Deck

14. Check Writer (Skit) (0:13)
  15. You Play Too Much (1:31)

met Chris Rock

16. Party Crasher (3:53)
  17. Grid Iron Rap (3:23)

18. Step by Step (3:34)
  19. Play IV Keeps (3:33)

met Inspectah Deck, Streetlife en Mobb Deep

20. Donald Trump (Skit) (0:11)
  21. Snuffed Out (Skit) (1:39)

22. Elements (3:58)

met Star en Polite

23. Killin' Fields (4:03)
  24. Big Dogs (3:29)

met Redman

25. Break Ups 2 Make Ups (3:53)

met D'Angelo

26. Message from Penny (Skit) (0:28)
  27. Judgement Day (6:00)
  28. C.E.O.UTRO (0:01)
avatar van BoordAppel
Saai album omdat er veel, maar dan ook veel, te veel skits op staan. Zelfs 2 achter elkaar! Een paar erg sterke nummers (Dangerous Grounds, Break Ups 2 Make Ups, Judgement Day bijvoorbeeld) kunnen het geheel niet redden.

avatar van Jordy
Ongeïnspireerd. Zonde van de tracks die True Master produceerde (Dangerous Grounds bijvoorbeeld)

Jezus, hoe vul ik een cd les 1. Enkele goeie nummers, maarja zoals BoordAppel al zei: die redden de cd niet. Ook weinig gastartiesten van de Clan zelf in vergelijking met andere soloplaten van Wu-Tang leden, die meestal wel meerwaarde hebben

zonder alle skits nog steeds redelijk album.. aantal sterke nummers en sterke teksten !! *3

avatar van thomzi50
Jammer dat Method Man nooit maakt wat hij kan. Hij kan veel, maar dit album stelt in ieder punt teleur. Het is eentonig, veel te lang, waardoor Method's pluspunten wegvallen, evenals de goede tracks. 2.5*

Relax
Ookal is het niet zo'n sterk album, dan vind ik zijn stem nogal fijn om te horen op rap.
Ik vond het wel een geinig intro, omdat velen bang waren dat er op 2000 de werelden gelijk gingen staan...
De beats zijn zeker nog een beetje old school achtig terwijl er toen al dingen waren om normale beats te maken (ik bedoel dus ... ja je snapt me wel).
#4 vind ik toch echt een Method Man nummer.
En de skits vallen zwaar mee, #7 word zelfs in gerapt en het is een skit.
Maar volgens mij is het meer dat ze net hebben ontdekt wat een skit is:P.
En het zijn meer korte skits en gewoon SONG STARTES .. Interlude heet zoiets volgens mij.
Nog steeds een mooie album vind ik, en hoe komen jullie erbij dat hij meer kan ? mischien heeft hij niet zoveel te vertellen....
3.5 omdat ik zijn eerste het beste vind.

Marcel²
pikedre schreef:
aantal sterke nummers en sterke teksten !! *3

Zeker weten, alleen die skits beetje erg veel. Toch ook vaak geluisterd dit album. Vind hem eigenlijk toch wel erg goed.Ook Left Eye komt ook op het album voorbij en niet te vergeten Janet Jackson. (altijd leuk om te horen) Ook Chris Rock komt voorbij, ook al staat hij in brand hij blijft schreewen. Nou toch 4* (beetje voor janet ook)

eazyfan
best wel een leuk album met tog nog leuke skit
3.5 tog wel voor deze Wu-veteraan

eazyfan
deze heeft wel geweldige skits

sut
Shit wat de fock, Mef rockt ook op dit album en daarmee klaar. If you wanna bring the pain, U gotta feeeel the paiin!

eazyfan
Ik vond deze Cd eigenlijk nog best goed. Method Man rapt sterk en de beats bevallen me heel goed. Gastartiesten mogen er zeker zijn en paar mooie uitschieters. 3,5*

avatar van FunkyMonk
Ik wou hem al lang checken (zeker nudattie nr A'dam komt); heb er net wat nummers van gedownload (Dangerous grounds, Sweet love, Party Crasher, Breaks up to makes up) en die vallen reuze mee. Nog nummers die aan te raden zijn, eazy?

avatar van deagleking
wat een laag gemmidele
toch wel een sterk album

avatar van Zjapp
Elements draai ik geregeld en die vind ik erg dope, de rest wel eens beluisterd maar het is wat te lang geleden waardoor ik het nog niet ga stemmen. Zal het binnenkort nog maar eens beluisteren en beoordelen.

Raekwon the chef
wel een leuk album, maar weinig echte topnummers, en erg veel skits. Die met Chris Rock is nog wel grappig. Inspectah Deck en Raekwon stelen wel de show op Play IV Keeps en Spazzola.

Vet een tof album man
ik snap dat dat jullie die nummers zoals torture niet voelen man
"leavin kids barraly breathin by lack of eatin and lack of teachin" its Torture!~
cradle rock is dope
make ups and brake ups is dope
bijna alles is dope en als jullie hem zouden volgen begrijpen jullie de skits gekke
dit is echte hiphop man ga weg

avatar van Reijersen
Stuk minder als 'Tical'. Vind hierop Methodman een beetje saai en monotoom zijn ding doen. Veel producties vallen ook tegen (bv. nrs. 4 en 21). Nummer 25 is het best.

3 sterrne.

avatar van nega
goed album gwn niet zeiken, inspectah deck is goed op dees plaat

als geheel is dit wel een goed album, het is allemaal een beetje duister wel de meeste nummers. van mij mochten er ook wel inderdaad een aantal skits weggelaten worden want 28 nummers vind ik te veel. eigenlijk zijn alle nummers wel goed, behalve 10, 11, 17, 22 en 25. echte uitschieters zijn voor mij 4, 8, 16, 18, 19, 23, 24 en 27. judgement day is een van de beste nummers van method man ooit. dat nummer met d'angelo is trouwens echt saai, daar vind ik niks aan, totaal niet de stijl van method man. snap niet wat daar zo goed aan is.

avatar van Tabossi
Op dit forum beetje ondergewaardeerd. Heb het album (die échte liedjes althans) helemaal grijs gedraaid en er staan toch zeer sterke nummers op. Cradle Rock, Sweet Love, Suspect Chin Music, Spazolla, Make ups 2 Break Ups... Over de hele linie erg duistere producties en naar mijn mening weer behoorlijk terug naar de roots van de Wu (veel samples, raw material). Maar kan aan mij liggen. Ik doe er 4.

avatar van prodi9y9
ik vind deze zelf ook wat ondergewaardeerd. ik vind de beats net super lekker. lekker donker/past wel bij method. ik ben zelf niet zo'n fan de zijn 1e tical (ook al weet k dat de meeste dat niet zulle begrijpe). ik vind deze tog wat sterker.

avatar van discipline
zo slecht vind ik deze cd nog niet nr's zoals suspect chin music, dangerous grounds break up 2 make ups en judgement day maken deze cd toch echt wel een dikke 3,5* waard en trouwens die skit shaolin what moet de beste skit zijn die ik ooit gehoord heb!

Mezelf
Overbodige skits, ongeïnspireerde nummers, gastartiesten die in veel gevallen een nummer naar beneden halen en een handvol goede tracks. Nee, dit is niet mijn ding. Een 2 volstaat hier.

Best jammer want de stem van Method Man is altijd wel aangenaam en hij heeft ook de kwaliteiten om een leuk album af te leveren.

avatar van private
Dope CD

avatar van -marco-
Dit album word zo onderschat mensen!!!

wellicht, nee zeker methodman zijn beste werk tot nu!!

avatar van Shelter
mm nee ik vond Tical beter

Haal de skits eruit en dit is een absolute klassieker!

haveman
Zeker te veel skits, maar tracks als Break Ups, Torture en Sweet Love maken bij mij veel goed.

avatar van KILLERBEE99
Het eerst wat me op valt, zijn de vele skits. Dit is nu nog niet zo'n super probleem want de nummers zijn leuk om na te luisteren. Misschien ha dik het wel een 4 gegeven als de vele skits er niet waren.

Spazzdla vind ik een heel grappig nummer, die piano in de achtergrond, erg leuk

Zo zijn er nog een paar meer leuke nummers, ook leuk dat Redman hier even langs komt. Meth en Red om een track is gewoon de bomb

De Schaafkaas
Erg langdradig en veel filler aanwezig. De hoogtepunten (zoals Dangerous Grounds en Grid Iron Rap) zijn dan wel ijzersterk.

Een krappe voldoende dan maar, omdat het Method Man is en omdat dit album misschien teveel naast zijn geweldige debuut wordt gelegd (wat eigenlijk oneerlijk is want dan kan het nooit even goed zijn, zie Nas met Illmatic bijvoorbeeld.)