P.M. Dawn - Jesus Wept (1995)

Hip-Hop / Pop
Label: Gee Street

1. Intro (1:39)
  2. Downtown Venus (3:33)
  3. My Own Personal Gravity (5:27)
  4. I'll Be Waiting for You (4:26)
  5. Forever Damaged (The 96th) (3:10)
  6. Apathy... Superstar!? (4:29)
  7. The Puppet Show (4:05)
  8. Silence... (0:21)
  9. Why God Loves You (4:08)
  10. Miles from Anything (5:09)
  11. The 9 (4:51)
  12. Sonchyenne (3:39)
  13. A Lifetime (3:35)
  14. Sometimes I Miss You So Much (4:42)
  15. Fantasia's Confidential Ghetto: 1999/Once in a Lifetime / Coconut (8:15)
avatar van Twinpeaks
Bijzondere groep altijd al geweest . Net als je denkt ze duiken het mainstream R&B/ Hip Hop pad op gooien ze een niet gangbare sample er door heen .Soms mierzoet , dan weer lekker te behappen. Even speciale aandacht voor het laatste nummer hier . Een bizarre versie van 1999 (Prince)/ Once In A Lifetime (Talking Heads)/Coconut (Harry Nilson). Geen weldenkend mens zou hier een combinatie in zien ,maar PM Dawn maakt er toch een 8 minuten durende trip van. Bijzonder en dat is het . 3 sterren

Zeer eens met Twin Peaks. Ik vind dit een prachtig album, soul met hip hop, r & b en popinvloeden. Het bijzondere en unieke geluid van deze band zit erin dat ze een tamelijk mainstream pop geluid hebben als uitgangspunt en vanuit dáar verrassen met samples en soundscapes, gesproken tekst en ook beresterke songs zoals bv het prachtige apathy... superstar. Altijd melodieus en toegangelijk, zeer prettig om naar te luisteren, ook omdat ze zich niet verliezen in macho bullshit. Dat het Christenen zijn is hier vast mede debet aan. Klasse plaat, klein klassiekertje in zijn eigen, unieke genre. 4 sterren