Carnivore - Carnivore (1985)

Label: Roadrunner

1. Predator (4:33)
  2. Carnivore (3:22)
  3. Male Supremacy (7:31)
  4. Armageddon (4:14)
  5. Legions of Doom (3:31)
  6. God Is Dead (4:14)
  7. Thermonuclear Warrior (5:38)
  8. World Wars III & IV (10:12)
  9. U.S.A. for U.S.A. [Demo] * (3:32)
  10. S.M.D. [Demo] * (2:18)
  11. Sex and Violence [Demo] * (5:20)
avatar van namsaap
Kom ik zomaar de Prize Killer-versie van dit album tegen in de kringloop. De laatste keer dat ik dit album hoorde stamt waarschijnlijk uit de tijd dat CD's op tape zetten nog een veelgebruikte methode was om je muziekcollectie uit te breiden.

Lekkere rauwe mix van hardcore/punk, thrash en een vleugje gothic. Vooral op Male Supremacy komt in de middensectie het gothicgeluid al naar boven waarmee Peter Steele en Type-O-Negative later bekendheid zouden verwerven. Samen met Predator, God Is Dead en Worldwars III & IV de hoogtepunten van dit album.

Ik lees overigens veel commentaren over de productie van dit album. Ik vind de productie van dit album alleszins meevallen. Zal wellicht te maken hebben met welke versie geluisterd wordt. Ik lees her en der negatieve verhalen over de de geremasterde versies via Flying Dolphin Administration en Metal MInd. Volgens dr.loudness-war.info zijn de remasters een stuk minder dynamisch dan de originele releases en ook de Prize Killer release.