Jesse Dayton - South Austin Sessions (2005)

Country
Label: Stag

1. Loretta (3:41)
  2. Mexican Blackbird (3:19)
  3. Why Do I Love You (3:27)
  4. Sometimes (3:43)
  5. Roadworn and Weary (3:03)
  6. Cornbread, Peas and Black Molassas (3:02)
  7. Swan Song (2:57)
  8. Waymore's Blues (3:07)
  9. Coco Loco (5:06)
  10. Where the Beer Keeps Flowin' (2:53)
avatar van frolunda
Leuk tussendoortje van deze "country soul brother" maar voor wie hem nog niet kent kan beter zijn meesterwerk tall texas tales beluisteren.

avatar van heartofsoul
Dit zijn outtakes van nummers die Jesse Dayton wél opnam, maar niet goed genoeg werden gevonden door hem om op zijn albums te worden opgenomen. Dayton schijnt live heel erg goed te zijn en vertolkt dan met grote regelmaat verrassende covers, zoals op dit album. Die opwinding komt op de plaat dan niet zo goed over, wat naar mijn mening voor dit album inderdaad geldt. Toch wel een prima album, al was het alleen maar omdat dit échte (hedendaagse) country is, en niet al die verwaterde "country" van tegenwoordig.
Dit afwisselende album begint met een eigenaardige cover van Townes Van Zandt; ik ben bang dat deze versie van Loretta weinig instemming zal krijgen van Townes' fans, maar ik kan het heel goed waarderen. Verder o.a. een leuke cover van een nummer van ZZ Top (Mexican Blackbird) en een opmerkelijke, maar heel goede cover van een nummer van Sonny Terry en Brownie McGhee (Cornbread, Peas and Black Molassas). De fijnste nummers vond ik Why Do I Love You van Jim Lauderdale en vooral Waymore's Blues van Waylon Jennings.
Het hele album echter luistert lekker weg, mede natuurlijk door het diverse instrumentarium en het ongedwongen spel. Prima album.