Mylène Farmer - Avant Que L'Ombre... (2005)

Frankrijk
Label: Stuffed Monkey

1. Avant Que L'Ombre... (6:02)
  2. Fuck Them All (4:36)
  3. Dans les Rues de Londres (3:56)
  4. Q.I. (5:25)
  5. Redonne-Moi (4:29)
  6. Porno Graphique (4:21)
  7. Derrière les Fenêtres (4:10)
  8. Aime (4:17)
  9. Tous Ces Combats (4:05)
  10. Ange, Parle-Moi (3:49)
  11. L'Amour N'est Rien (5:09)
  12. J'Attends (5:24)
  13. Peut-être Toi (4:55)
  14. Et Pourtant... (9:09)
  15. C'est une Belle Journee [Devil Heart Remix] * (5:15)
avatar van 93.9
En dan gaan hier alle remmingen los bij Mylene!
Lekker hoor!

avatar van 93.9
Verbazingwekkend goed album!
Iedere track klinkt prachtig.
Ze kan werkelijk prachtig componeren deze heldin!

Mylène is altijd goed, alleen jammer van weer die overdaad aan saaie etherische nummers. Gaap!
maar de snellere nummers zijn weer goed.
Je zou bij haar eigenlijk alleen de leuke nummers moeten horen en dan heb een je vreselijk goeie verzamelaar!

Dit is één van haar beste albums tot nu toe, de rest vond ik al super maar dit album varieert van sterke ballades tot hevige dansnummers. Een dame die groeit met de jaren.
Zelfs de videoclips blijven mysterieus uit de hoek komen. Helaas is deze dame in onze lage landen te onbekend en te onbemind. De radio's zouden het verschil kunnen maken indien ze zouden willen, deze dame is het echt waard !

Op naar het volgende album, ik hoop op het live album van januari 2006 te Bercy !

avatar van dynamo d
Ook al vind ik dit ook wel een goed album, allermooiste album van Mylene Farmer blijf ik toch Ainsi Soit Je... uit 1988 vinden. Van Avant Que L'Ombre... is Q.I. een mooi nummer. En om madame Farmer te citeren: Fuck Them All.

Op de DVD van dit concert raakt zij emotioneel erg ontroerd bij de nummers redonne-moi, rever, en l'autre. Zo sterk dat ze af en toe stop, tranen lopen over haar wangen. Het zijn de rustige nummers, met alleen piano als begeleiding. Ook het publiek reageert en vele zijn echt geraakt. Weet iemand of er meer speelt dan alleen de omgeving, de timing, het moment, het spelen voor zo'n enthousiast publiek of is er meer? Ze treedt ook weinig op.
Ook haalt ze iemand uit het publiek bij l'autre, maar het is voor mij niet duidelijk of dat een onbekende is, haar dochter of vriendin.

Op internet heb ik niets kunnen vinden. Weet een van jullie meer?

avatar van musicboy
Ik weet alleen dat ze heel interessante dvd's heeft en die overal echt duur zijn. Als iemand dus een tip heeft om goedkoop Mylene in huis te halen, laat het me weten.

The bib in Haarlem is echt geweldig. Alle (...) muziek DVD's zijn daar beschikbaar; klassiek, jazz, pop, frans, wereld, opera. Echt fantastisch georteerd.

Als je wilt kopen kan je via el cheapo zoeken waar de laagste prijs is.

avatar van madanny
Cinemaatje schreef:

= Mylene de Actrice. Ik heb de concerten van Mylene allemaal gezien sinds 1996. Toen was Rêver er ook al , net als op de Mylenium & Avan't que lombre.. De Mylenium tour heb ik drie maal gezien & op steeds dezelfde momenten begint ze dus te huilen.
voorts vind ik deze cd van mylene één der betere , Schitterende video's hier voor Fuck them All, Q I , heel mooie rustige nummers met diepgaande teksten , zoals Avan't que L'ombre & redonne moi. Dansbaar spul zoals Peut etre toi & Aime, maar mijn grote favoriet op deze cd is L'amour N'est rien, heel sensueel nummer & dito video.

avatar van musicboy
madanny schreef:

Ik zie het huilen ook als theater. De eerste keer werkt het, de tweede keer tijdens hetzelfde concert al minder. En als ze het bij een volgende tournee herhaalt, irriteert het. Maar voor de rest geen kwaad woord over deze fantastische dame.

Wie kan mij zeggen waar je die prachtige videoclip van "Avant que l'Ombre" op DVD kunt bekomen?

TIA

avatar van NewYorkCityLight
Dit is het zesde album van Mylène Farmer en de opvolger van Innamoramento dat zes jaar eerder verscheen. Het dubbelzinnige (?) 'Fuck Them All' werd uiteindelijk de eerste single en wist de tweede plek te behalen in de Franse hitlijst. Dit nummer is absoluut niet representatief voor de rest van het album, wat vooral gevuld is met gevoelige, rustige nummers. 'Dans les rues de Londres' en 'Redonne-moi' zijn hier de mooiste voorbeelden van. Eerstgenoemde gaat over de schrijfster Virginia Woolf. 'Redonne-moi' wordt ondersteund door een prachtige videoclip.

Mylène zou Mylène niet zijn als er niet wat suggestieve nummers op dit album zouden staan. 'Q.I' gaat over het houden van iemand om zijn hersenen (quotient intellectuel), ook al heeft hij een mooi achterwerk (Q klinkt als cul wat ook wel achterwerk betekent). Een beetje een oppervlakkig nummer. 'L'amour n'est rien' is enorm sensueel (de videoclip bestaat dan ook enkel uit een striptease van Mylène). En de titel geeft al weg waar 'Porno Graphique' over zou gaan.. ''Je dis qu'il n'y a pas d'porno chique'' (''Ik vertel je er is niet zoiets als chique porno'').

De opener van dit album, 'Avant que l'ombre' is één van de meest opvallende momenten uit haar carrière. Hier laat ze eens te meer zien wat ze kan wanneer ze afwijkt van haar gebruikelijke structuren. Het nummer eindigt met een lange hoge noot en een instrumentaal stuk dat twee minuten lang duurt. Tekstueel snijdt het de angst om te sterven aan. Tevens het slotnummer van de concerten die dit album ondersteunden. Zeer sterk nummer.

Helaas schijnen de teksten van Mylène - vooral op dit album - vol te zitten met woordspelingen en verwijzingen die ik niet begrijp (misschien de reden dat ze nooit echt geprobeerd heeft om met een Engels nummer door te breken - het kan simpelweg niet zo doeltreffend als je de taal niet volledig beheerst?). Ook kunnen sommige nummers me niet helemaal bekoren, zoals 'Ange, parle-moi' en 'Tous ces combats'. Het album had iets afwisselender mogen zijn.

Overigens kan ik niet eindigen zonder iets over de prachtige hoes te hebben gezegd! Misschien wel de mooiste van haar carrière. Het geeft in ieder geval de sfeer van het album goed weer.

avatar van Kronos
Ik zal hier ook even reclame maken voor de heruitgaven die het label Stuffed Monkey heeft uitgegeven.

Mylene Farmer ‎– Avant Que L'ombre....

Met deze en de drie opvolgers heb ik mijn collectie compleet gekregen voor niet al te veel geld.