The Kinks - Kinda Kinks (1965)

Rock / Pop
Label: Pye

1. Look for Me Baby (2:17)
  2. Got My Feet on the Ground (2:15)
  3. Nothin' in the World Can Stop Me Worryin' 'Bout That Girl (2:44)
  4. Naggin' Woman (2:36)
  5. Wonder Where My Baby Is Tonight (2:01)
  6. Tired of Waiting for You (2:31)
  7. Dancing in the Street (2:21)
  8. Don't Ever Change (2:25)
  9. Come on Now (1:49)
  10. So Long (2:11)
  11. You Shouldn't Be Sad (2:03)
  12. Something Better Beginning (2:26)
  13. Everybody's Gonna Be Happy * (2:16)
  14. Who'll Be the Next in Line * (2:02)
  15. Set Me Free * (2:12)
  16. I Need You * (2:27)
  17. See My Friends * (2:47)
  18. Never Met a Girl Like You Before * (2:05)
  19. Wait Till Summer Comes Along * (2:08)
  20. Such a Shame * (2:19)
  21. A Well Respected Man * (2:43)
  22. Don't You Fret * (2:45)
  23. I Go to Sleep [Demo Recording] * (2:43)
Wat mij betreft ook een vooruitgang van het debuut. De liedjes van The Kinks winnen aan diepgang en variatie (zelf ben ik vooral fan van de achtergrondkoortjes die op dit album vaak een prominente rol hebben). Het betaalt zich alleen nog niet direct uit in veel betere songs, al is Tired of Waiting for You wel tamelijk fantastisch.

Ik laat mijn stem verder afhangen van het oorspronkelijke album, maar de bijgevoegde singles en Kwyet EP op de reissue laten wel zien dat The Kinks hierna de ene na de andere prachtsong op de proppen brachten.

avatar van lennert
Nog steeds niet heel erg bijzonder, maar het ergert ook nergens. Ik heb het idee dat dit album wat meer stijlen beslaat dan de voorganger, maar toch ontbreekt er een kraker van het niveau You Really Got Me. Het was mij overigens compleet onbekend dat Dancing In The Streets een Kinks-nummer was! Weer wat geleerd zodoende. Gelukkig klinkt het geheel ondanks de grotere aanwezigheid van koortjes niet te gelikt en blijft de zang van Davies me goed bevallen.

Voorlopige tussenstand:
1. Kinda Kinks
2. Kinks

avatar van RuudC
Een stijl die iets volwassener is, waardoor het over de gehele linie net wat beter klinkt. Inderdaad mist hier de klapper van formaat die het debuut wel heeft. Ik geef de voorkeur maar aan het debuut, omdat ik het graag wat rauwer heb, maar zonder you really got me, zou dit de betere zijn. Met al die covers lijkt the Kinks ook nog behoorlijk zoekende, maar in die tijd waren covers een stuk gangbaarder. Toch is ook dit album niet echt de moeite waard.

Tussenstand:
1. Kinks