Absolute herontdekking van het jaar, en zelfs van dit nog jonge decennium. Man wat een terugkeer op het allerhoogste muziekfront is d
ít zeg! De jubelrecensies over deze plaat zijn inmiddels talloos en ik heb daar weinig aan toe te voegen; naast mij er helemaal bij aan te sluiten. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik me met terugwerkende kracht zijn oeuvre eigen aan het maken ben. Een schitterend verslag in Mojo Magazine met verhalen over zijn vroege door drugs regeerde 'hoodoo-voodoo' dagen hebben me alleen maar meer geprikkeld om dit bijzonder interessant figuur te gaan volgen.
Wat minder voodoo tegenwoordig misschien, maar ik ben heel blij dat 'Black Key' Dan Aucherbach onze vriend dokter John bij de hand heeft genomen en deze geweldige plaat heeft afgeleverd. Hopelijk smaakt het ook voor Dr. John naar meer (hoewel hij altijd wel productief is gebleven).
De mensen die wat van de oude (of beter gezegd 'jonge') Dr, John willen horen raad ik net zoals meerdere in dit topic het album 'Gris Gris' aan. Een van de klassiekers die je eigenlijk gehoord moet hebben. 4* en ik neig sterk naar een kleine verhoging. Ik zal me de volgende keer eens onderdompelen in vers kippenbloed tijdens de volgende luisterbeurt; wellicht komt het een en ander nog beter tot zijn recht

. Maar ook dit jaar zijn het toch weer de oudere heren die zorgen voor enkele zéér enerverende platen.