menu

Dead Guitars - Stranger (2011)

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Duitsland
Rock
Label: Silverbird

  1. Love Goddess & the Love Ghost (5:30)
  2. Along the Great Divide (7:00)
  3. Mesmerized (5:40)
  4. From the Top of the World (Rats) (9:20)
  5. Stranger (7:41)
  6. And the Singer Sings His Song (4:29)
  7. Fade Away (Theme for Dead Cities) (10:00)
  8. Chromelike Splinters (4:42)
  9. Mother Nature's Presence (5:44)
  10. You & I (4:37)
  11. Three Words for the Lovers (9:28)
totale tijdsduur: 1:14:11
zoeken in:
avatar van Alicia
4,0
"Love Goddess & the Love Ghost" is een heel mooi nummer. Ik moet de rest van dit album nog eens goed laten bezinken. Het zijn gemiddeld ook wel erg lange tracks!

avatar van deric raven
Isolation van hun vorige album Flagstone is ook de moeite waard, samen met de frontman van The Mission.

avatar van Alicia
4,0
Dat album ga ik zeker nog een keer beluisteren. Na Airplanes ben ik de band een beetje uit het oog verloren, maar ze verdienen toch meer aandacht dan dit nu het geval is. Carlo Van Putten heeft meerdere, meer dan goede, projecten tot stand gebracht: White Rose Transmission, The Convent en hij heeft samengewerkt met Adrian Borland (White Rose Transmission). Ik hoor dat nog steeds terug in de muziek van Dead Guitars. Ik heb ze ook nog live in het oude Tivoli gezien (samen met The Mission). Prima bandje van deze al wat oudere waverockers!

avatar van Alicia
4,0
"Stranger" is het derde album van Dead Guitars. Het is een mooi album, al zijn een aantal nummers iets te lang uitgesponnen, waardoor de aandacht kan verslappen. De liedjes zijn imo geen echt spectaculaire hoogstandjes, maar enkele nummers zijn zeker het vermelden waard. "Love Goddess & the Love Ghost" blijft een van de beste nummers van deze plaat. "And the Singer Sings His Song" is een mooi klein liedje en ook het kortst met zijn ruim vier minuten. "Mesmerized" is een hele aardige single. Dit album haalt weliswaar niet het niveau van het debuut "Airplanes", toch blijft het jammer dat deze Nederlands/Duitse samenwerking nagenoeg onopgemerkt blijft, althans hier op MuMe.

avatar van freddze
Vorige week is het vierde album, Dead Guitars - Shelter (2015), uitgekomen. Dus je kan doorgaan op je elan, Alicia Ik ken enkel het debuut 'Airplanes' en die cd is bijlange niet slecht. Zonder discussie zomaar een 4,5* plaat die ik van iTunes gedownload heb. Maar ik zou ook graag het schijfje zelf in mijn kast hebben. Tot op heden nog steeds niet gevonden op cd. Ik denk dat ik 'm dus best ergens online bestel. Eén van de drie andere full-cd's zou ik ook eens moeten uitproberen. Ben nog aan het twijfelen welke.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:20 uur

geplaatst: vandaag om 09:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.