Twisted Sister - Under the Blade (1982)

Label: Secret

1. What You Don't Know (4:46)
  2. Bad Boys (Of Rock 'N' Roll) (3:19)
  3. Run for Your Life (3:27)
  4. Sin After Sin (3:22)
  5. Shoot 'Em Down (3:52)
  6. Destroyer (4:15)
  7. Under the Blade (4:39)
  8. Tear It Loose (3:08)
  9. Day of the Rocker (5:00)
  10. What You Don't Know [Sure Can Hurt You) (Ruff Cutts EP Version] *
  11. Shoot 'Em Down [Ruff Cutts EP Version] *
  12. Under the Blade [Ruff Cutts EP Version] *
  13. Leader of the Pack [Ruff Cutts EP Version] *
  14. Shoot 'Em Down [Live at Reading] *
avatar van Germ
Germ (crew)
Debuut van onze geverfde vrienden, en w.m.b. hun beste.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Bij Twisted Sister heb ik altijd al en nu nog een dubbel gevoel: is dit glamrock of hardrock? Het imago van de groep doet er verder weinig toe, want iedereen had één of ander imago en jeansfabrikanten hebben goud verdiend in die tijden. Als groep moest je nu eenmaal opvallen middels je frontman en Dee Snider is een frontman in de ware betekenis van het woord. Geloof het of niet maar deze groep had een grote trouwe aanhang in het begin van de jaren tachtig.
Ok, u bent nog niet in slaap gevallen en vraagt mij: welke albums van Twisted Sister moet ik eens uitproberen? Mijn antwoord is: dit debuut en opvolgers You Can’t Stop Rock ‘n’ Roll en Come Out And Play. Ideaal is eigenlijk een zelf samengestelde verzamelaar van die drie albums. Of neem gewoonweg de verzamelaar Big Hits And Nasty Cuts als prima startpunt.
Bepaalde nummers op dit album bevallen me geweldig: What You Don’t Know, Run For Your Life, Sin After Sin, Under the Blade (topper), want meer hardrock dan glamrock. De andere nummers zijn wel ok maar doorstaan de tand des tijd niet, omdat daar het glamrock element de overhand krijgt: vooral Bad Boys, Shoot ‘Em Down, I’ll Never Grow Up Now!, Day of the Rocker (rechtstreeks gejat van AC/DC). Eigenlijk is dit een half-half album: half hardrock en half glamrock.

avatar van iggy
een grappige band die het vooral van hun live optredens moest hebben. Over hun muzikale kwaliteiten kun je kort zijn MATIG. Op deze stamper staan enigzins nog wat leuke nummers met under the blade als echte kraker. Met de video heb ik me heel wat beter vermaakt. Vooral dee bleek/blijkt een goede entertainer te zijn. Vaak met deze gast gelachen. Gewoon een grappige band. Later haalde ze ook nog redelijk wat succes in de us met van die 13 in een dozijn liedjes brrrr. CALIFUCKINGFORNIA aldus dee

avatar van Germ
Germ (crew)
De albums van Twisted Sister hebben de tand des tijds nauwelijks weerstaan maar live zijn ze niet te versmaden. Ze kregen het voorelkaar om 20.000 metal gasten een soort SMF versie van hoofd/schouders/knie/teen te laten doen

avatar van Kronos
Ik denk dat Twisted Sister net als KISS soms een beetje slachtoffer is van hun extravagante verschijning. Dit was een kleine dertig jaar geleden prima hardrock en dat is het nog steeds. Schreeuwerige zang, luide gitaren, ondersteunende bas en drums, leuke nummers met een begin, midden en eind. Muzikaal gezien nog steeds niet gedateerd.

avatar van iggy
MMM vind je dat kiss slachtoffer van hun extravagante verschijning? Ik vind kiss nou juist nergens slachtoffer van. Kiss wist en weet juist donders goed waar ze mee bezig zijn toch?

avatar van Kronos
Ik schreef 'soms een beetje'.

En 'soms een beetje' heeft betrekking op kritieken (in de pers en op fora) die zich vooral schijnen te richten op dat uiterlijk en de muziek daarmee ook maar in een zucht mee afschrijven. Of die wordt gemeten op artistieke hoogvliegerigheid. Maar daar gaat het hier allemaal niet over. Dit is gewoon rechttoe rechtaan rock 'n roll.

Maar dat zegt jouw beschrijving ook al ongeveer. Alleen zou ik niet zeggen dat hun muzikale kwaliteiten matig zijn, maar gewoon goed.

avatar van Lau1986
Wel een leuke plaat. Ik moest wel even wennen aan het geluid. Het klinkt wat iel. Maar verder staan er wel een paar aardige rockers op. Het is inderdaad, zoals Kronos zegt, rechttoe rechtaan rock 'n roll.

avatar van Kondoro0614
Een redelijke debuut, daar is ook vrijwel snel alles mee gezegd. De nummers zijn vaak erg smakeloos, hoewel 'Under The Blade' nog wel leuk is om naar te luisteren valt de rest een beetje in een saaie dooie hoek waar je niet snel uit te krijgen bent. Nu ben ik wel lichtelijk te spreken over de gitaar solo's die we te horen krijgen, vooral in 'Day of The Rocker' klonk dit wel leuk en 'Run For Your Life' maar dan zijn we snel weer uitgekeken op de band. Qua zang vond ik het verre weg van speciaal maar slecht was het niet, moet er denk ik misschien wat aan wennen.

Ik had een beetje spijt van dat ik Judas Priest al gekozen had. Ik heb in totaal nu meer dan 117 bands gevonden die ik nog wel eens in de marathon wil gooien, en deze lijst is nog steeds groeiend. Daar staan ook bands tussen die ik liever eerst even gedaan had dan JP, nu ben ik er al aan begonnen en stop ik er ook niet mee maar, ik ga het wel wat rustiger aan doen en Twisted Sister word mijn tweede band voor een kleinere marathon er tussen door te houden.

Maar goed, een redelijk debuut op veel punten niet bepaald vermakelijk maar prima te doen om zo even weg te luisteren, ik heb nergens dan wel de zin gekregen om dit album te skippen, wat wel het geval bij Slayer was.