The Temper Trap - The Temper Trap (2012)

Australiƫ
Rock / Pop
Label: Liberation

1. Need Your Love (3:39)
  2. London's Burning (4:07)
  3. Trembling Hands (4:38)
  4. The Sea Is Calling (3:45)
  5. Miracle (3:46)
  6. This Isn't Happiness (4:04)
  7. Where Do We Go from Here (3:49)
  8. Never Again (3:39)
  9. Dreams (3:41)
  10. Rabbit Hole (3:06)
  11. I'm Gonna Wait (4:15)
  12. Leaving Heartbreak Hotel (4:26)
  13. Want * (3:12)
  14. The Trouble with Pain * (4:23)
  15. Everybody Leaves in the End * (3:53)
Nummer rabit hole is te horen op hun website

avatar van repelstefan
Klinkt veelbelovend. Erg benieuwd naar dit album en hun optreden op RW12

De nieuwe single need your love is ook te beluisteren en ook deze is de moeite waard,

Meen je dat nou? Ik vind het een draak van een nummer! Begin een beetje bang te worden dat het album helemaal niet gaat tippen aan zijn voorganger.

avatar van aerogp1
Videoclip van Need Your Love toegevoegd, met HD audio.

avatar van Screenager
Need your love stelt mij eigenlijk ook wel teleur. Ik vrees(de vooraf al) een beetje dat ze het sterke 'Conditions' niet gaan kunnen evenaren. Maar goed, er staan nog genoeg andere songs op die allemaal wel enorm goed kunnen zijn

Antagoon
Daar kan ik me bij aansluiten. Erg teleurstellende eerste single. Datgene dat de eerste plaat bijzonder maakte; bezieling, energie en mooie melodieën ontbreken op dit nummer volledig. Niet hoopvol dus, maar het is vooralsnog maar 1 nummer.

avatar van Jizze
Dan zou ik maar eens naar 'Rabbit Hole' luisteren, dat maakt die eerst single wat mij betreft meteen weer goed.

YouTube - The Temper Trap - Behind The Scenes of their second album (EPK), hier kun j e een interview en een gedeelte van nog 2 nieuwe songs zien.

Trembling Hands is overigens ook al in zn geheel te beluisteren.

avatar van IllumSphere
1,0
Ik heb even alle tot nu toe te vinden nummers beluisterd en van die drie springt Rabbit Hole het er meest uit. Het minste nummer is Need Your Love die blijkbaar een single is. Een keuze die ze beter niet hadden gemaakt en een nummer die weleens het niveau van deze plaat onderuit kan halen. Nu moet ik geen voorbarige conclusies maken en misschien zorgen ze er wel voor dat dit nummer beter tot zijn recht komt.

Wat me trouwens ook opvalt is dat alle drie de nummers een andere stemgeluid hanteren. Ook is het algemene geluid verschillend. Rabbit Hole is wat zachter en kalmer, Need Your Love brengt de wat commerciële geluiden naar boven en Trembling Hands klinkt gewoon groot.

avatar van coldwarkids
Jammer jammer.. Trembling Hands valt me zwaar tegen. London's Burning daarentegen is een beest van een nummer.

Antagoon
Heb de plaat nu helemaal beluisterd, maar vind het toch niet erg overtuigend. De sound is heel veilig, weinig dynamiek. Veel ' wel aardige' nummers, maar, toegegeven, ook beslist een paar toppers. Rabbit Hole is daar een van. Prachtig nummer!

avatar van coldwarkids
Het wil mij ook nog niet overtuigen na 1 luisterbeurt. Zo'n knaller als Conditions lukt hun niet meer. Misschien overtuigt het me over een paar luisterbeurten.

Waar is hij te beluisteren of ....

Er staat bovenin een Spotify-link...

avatar van Screenager
Een eerste indruk: een moeizame voldoende voor The Temper Trap.
Trembling Hands en Rabbit Hole zijn de (zeldzame) hoogtepunten van dit matige album. Een echte groeier vrees ik ook dat het niet zal zijn, gewoon een relatief zwak album...
Conditions blijf ik een goede plaat vinden, maar na deze vrees ik toch een beetje dat dat wel eens hun beste werk kan blijven.

Jammer dit erg jammer. Ik vond hun debuut een aangename verassing met een paar topsingles. Op deze plaat tel ik 5 redelijk tot goede tracks. Need Your Love. London's Burning, Trembling Hands, Where Do We Go from Here en Rabbit Hole kunnen er nog mee door, de rest is helaas erg zwak.

avatar van repelstefan
Had niet verwacht dat het een topalbum zou worden (debuut was dat ook niet op een paar uitschieters na) maar dat het zó slecht zou worden had ik niet verwacht. Na het horen van Rabbit Hole had ik goede hoop maar dat blijkt het enige nummer van niveau te zijn. En dan duren 15 nummers ineens heel erg lang...

avatar van coldwarkids
Tja en dan te verwachten na zo'n meesterwerk 'Conditions' denk je dat ze de lijn door gaan zetten.. maar nee hoor. Het album vantevoren besteld maar had het niet moeten doen. Het is zoete materiaal op Sky Radio niveau en voer voor vrouwen.

avatar van Matthijs72
oei wat een domper...en ik was zo enthousiast over hun debuut en live-optreden... nog maar een paar keer draaien om de paar krenten uit de overdosis pap te vissen

avatar van jabba
Ik was aangenaam verrast door de sound van de single "Need your love". Het klinkt op het eerste gehoor wat simpel, maar vind het een lekker tempo hebben en prettig in het gehoor liggen. De cd heb ik nu 3 dagen in huis, en het is een ander geluid dan "Conditions", maar naarmate ik hem vaker beluister vind ik hem steeds beter worden. Een echte groeiplaat. Ondanks de kritieken hier, zou ik de cd zeker een kans geven. The Temper Trap hebben een eigen unieke sound.

avatar van Gringo_m
Ik heb de cd zeker een kans gegeven maar hij kan me niet echt bekoren.
Bijzonder dat er wel één vreselijk goed nummer opstaat: Rabbit Hole.
De uitbarsting vanaf 01:37 is magistraal. Had graag meer van dit soort gitaargeluid gehoord, jammer dat het niet zo is.

Dikkop
De score voorspelt weinig goeds.

Ik had nochtans hoge verwachtingen.
Rabbit Hole vind ik fantastisch.

avatar van Screenager
Deze een nieuwe kans gegeven, leek ik heel even te keren.
Need your love bevalt me nog steeds niet super, maar ach, er zit wel tempo in. London's burning bleek niet de draak te zijn dat ik dacht (maar nu ook nog steeds niet om te zeggen een geweldige song) en Trembling Hands vind ik echt niet slecht.
Maar dan, dan komt het... De grote leegte. Track 4, 5, 6, 7, 8 én 9, stuk voor stuk ondermaats naar mijn gevoel. Nu kan er eens een minder moment in een album zitten, maar sorry, dat is de helft van het album dat mij nagenoeg niets doet.
Rabbit Hole is een sterke song, maar wat baat het dan nog... (3 minuten interessant, hoezee)
I'm gonna wait en Leaving Heartbreak Hotel zijn ook niet echt songs waar ik op zit te wachten.

Dood, maar écht doodzonde, maar deze is dus echt niet aan mij besteed. 2,5 op 5 is misschien nog wat teveel voor een album waarvan 2 liedjes mij echt aanstaan, 1 dat er zeker mee door kan (London's burning) en 1 single, die ik in het begin eigenlijk zeer zwak vond, nu iet of wat matig. Dan worden het 2 sterren, iets wat ik echt wel quasi nooit geef, maar helaas. Gewikt en gewogen, maar zéér licht bevonden.

Ik ga Conditions nog maar eens draaien, dat blijft imo een steengoed album natuurlijk. De voorkeur voor The Temper Trap op Rock Werchter is wel weg, Jack White in poleposition.

avatar van Bijdevaate11
Dit luistert prima weg!

Ben nog niet erg gecharmeerd van dit album. Twee jaar geleden gezien als "eerste" act op Pinkpop en toen vielen ze zwaar tegen. Echter ga ik ze a.s. zaterdag weer zien, hopelijk kunnen ze me dan wel bekoren.

Ik heb een beetje dubbele gevoelens bij deze band. Muziekaal zit het vaak goed in mekaar (het eerste album in ieder geval), en dit verschil valt ook live te merken. Gezien de zanger zich sterk wil profileren met zijn kopstem gaat dit nog weleens verkeerd (lees; vals).

avatar van Guillaume
Na de eerste luisterbeurt valt ie zwaar tegen. Toch nog regelmatig op gezet, en hij wordt wel steeds beter. Geen super nummers als op de vorige CD, maar over het algemeen toch een aardige voldoende! Gewoon een lekkere cd zonder uitschieters.

avatar van SoNick
Hmm Ik vind Need Your Love juist wel een heerlijke single. Meteen vol tempo...lekker nummertje.
Trembling Hands is momenteel ook een favoriet. De rest vind ik wat minder, maar op het eerste album had ik ook het idee dat ik sommige nummers heerlijk vond en anderen snel wilde skippen.

avatar van IllumSphere
1,0
Een zeer teleurstellende plaat van een veelbelovende band wiens debuut zo geweldig klonk dat iedereen het unaniem mee over eens was dat The Temper Trap een mooie toekomst voor de boeg had. Blijkbaar was de band het daar niet mee eens en wilden ze iets nieuws. Iets wat meer publiek zou trekken. Waren ze dan zo onzeker over henzelf dat ze tot zoiets radicaal overgingen ? Ze hebben zelfs de manier van hoe de frontman zong zodanig gewijzigd totdat de persoonlijkheid er van af was. Het enige noemenswaardig nummer is Rabbit Hole en dit kan best weleens de soundtrack voor de toekomst van deze band worden. Kwetsbaar.

avatar van ecktepatrick
Miracle zag ik vandaag op tv, zeker wel lekker nummertje hoor.

avatar van Shelter
eerst vond ik het best leuk klinken maar na korte tijd is het zeer saai en loom.
Ik kan niet eens meer zeggen wat ik goede nummers vind, zo slecht zeg maar.