Fall Out Boy - From Under the Cork Tree (2005)

Rock / Punk
Label: Island

1. Our Lawyer Made Us Change the Name of This Song So We Wouldn't Get Sued (3:08)
  2. Of All the Gin Joints in All the World (3:11)
  3. Dance, Dance (3:00)
  4. Sugar, We're Goin' Down (3:49)
  5. Nobody Puts Baby in the Corner (3:21)
  6. I've Got a Dark Alley and a Bad Idea That Says You Should Shut Your Mouth (Summer Song) (3:10)
  7. 7 Minutes in Heaven (Atavan Halen) (3:03)
  8. Sophomore Slump Or Comeback of the Year (3:24)
  9. Champagne for My Real Friends, Real Pain for My Sham Friends (3:24)
  10. I Slept with Someone in Fall Out Boy and All I Got Was This Stupid Song Written About Me (3:31)
  11. A Little Less Sixteen Candles, a Little More "Touch Me" (2:49)
  12. Get Busy Living Or Get Busy Dying (Do Your Part to Save the Scene and Stop Going to Shows) (3:28)
  13. Xo (3:40)
  14. Sniches and Talkers Get Stitches and Walkers * (2:50)
  15. The Music or the Misery * (3:28)
  16. My Heart Is the Worst Kind of Weapon [Demo] * (3:22)
  17. Sugar, We're Goin Down [Patrick Stump Remix] * (4:00)
  18. Dance, Dance [Lindbergh Palace Remix] * (3:28)
Ze doen blijkbaar erg hun best om leuke titels te verzinnen, wat bij momenten ook aardig lukt. 'Sugar, We're Goin' Down' is weer zo'n echt zalige Punk-schijf, met cool riffje en beetje backing-vocals... Echte meebruller met typische Punk-guys-having-fun clip. Beetje puberaal, maar ah wat

Electro_
Ze waren vanmorgen in Punk'd. Volgens mij is dit echt zo'n "rock-band" á la Di-Rect, met voornamelijk fans die niet ouder zijn dan 12.

slaemperayreon
Heb dat inderdaad gezien van Punk'd. Excuseer me, maar wat is die Ashton Kutcher een ***!

Electro_
Het was trouwens opzich wel een goede grap. Ik mag Ashton Kutcher ook niet zo, hij vind zichzelf zó leuk..

avatar van Judith
Heb et gisteravond ook gezien. Vond die zanger een beetje raar, hij bleef maar lachen.

Electro_
Hij voelde zich vast heel ongemakkelijk als 'hardrocker' tussen al die Kerst-kindjes.

om maar terug te komen op de cd het viel me een beetje tegen, na de single sugar we're going down, heb ik de CD (legaal) gedownload.. Ik had er wat meer van vewacht, ook omdat ik nog niks anders van ze had gehoord. Voor mijn gevoel lijkt het allemaal op elkaar.. Ik denk dat ik maar de teksten eens ga bestuderen.. 3,5*, misschien word het nog verhoogd..

avatar van Judith
Judith schreef:

Oeh, heb een foutje gemaakt. Dat was niet de zanger geloof ik.

Volgens mij wordt dit een nieuwe 'commerciële' rock band. Toch hoop ik dat dit weer niet zo'n TMF band wordt die nieuwe fans krijgen die naar 'commerciële' rotzooi luisteren. Niet dat dat zoveel uitmaakt, het album is in ieder geval goed. 4*

Tja het is tegenwoordig mode om deze band af te zeiken omdat ze door de kids leuk gevonden worden. Die gasten komen uit een hardcoremilieu en geven grif toe deze muziek te spelen om centen te verdienen. Aangezien ik muziek niet beoordeel om wie er naar luistert maar om de composities zelf geef ik dit album 4 sterren.

Ik vind dit gewoon een erg leuk album, kan me niet schelen of kindjes van 12 het ook mee kunnen brullen, ik ben ook 12 geweest

avatar van Jordy
Is de bandnaam een obscure Simpsons-referentie?

Ddk
Weet niet of iemand heeft geprobeerd deze muziek serieus te benaderen...maar ik wel en ik ben er hopeloos in gefaald...
De muziek is zeer clichématig. Ik wil niet bitchen, maar je moet wel model-emo zijn om dit te kunnen waarderen...

avatar van Ward
Jordy schreef:
Is de bandnaam een obscure Simpsons-referentie?

Nee, bij een van hun eerste optredens vroegen ze het publiek om bandnamen te roepen en toen kozen ze voor Fall Out Boy, zonder iets te weten van het Simpsonspersonage. Ze hadden er ook niet aan gedacht dat de bandnaam later geassocieerd zou worden met emobuitenbeentjes.

I slept with someone, is zalig nummertje. Voor de rest ken ik enkel die singles, met die fijne clip van 'dance dance' natuurlijk. Dit is een bandje dat voor mijn part de plek van blink en sum perfect kan overnemen.

Ge moet deze muziek ni serieus pakken. 't Is gewoon fun, complexloos. Niets op tegen, want het is niet eens irritant.Goeie melodieën.
@ddk

Ddk
Ik erger me eraan dat deze "fun" beloond wordt doordat veel mensen cd's e.d. kopen en de "complexloos"heid voortzetten. Je kan ook "fun" muziek beluisteren waarbij de artiesten ook daadwerkelijk voorbij de standaard zut gaan..
En ik vind het persoonlijk k*tmuziek, dus irriteerd het mij wel degelijk dat dit ongestraft door kan gaan..
En "goeie melodieën" is waarschijnlijk de meest belabberde omschrijving van een band ooit..

Na veel vaker hem te beluisteren, is er toch zeker wel een verschil tussen de songs. Sophomore Slump or Comeback of the Year is toch ook wel een erg goed nummer Stem wordt verhoogd naar 4*

Ik vind vooral Dance Dance goed, omdat deze een zeer divers loopje heeft, lekker veel afwisseling. Bovendien kan ik deze drummer ook zeer waarderen, met wat simpele beats wordt het al met al toch een behoorlijk goed nummer!! Ik gaf het daarom ook een 4,5

avatar van levenvergeten
1.Our Lawyer Made Us Change the Name of This Song So We Wouldn't Get Sued

Ik vind dat toch een mooie titel, het liedje is weliswaar minder. Dat is toch zonde, maar ja voor de rest heb ik alleen de singles gehoord en ben tot de conclusie gekomen dat dit emo-achtige niet helemaal mijn ding is. Panic! at the Disco kan ik iets meer waarderen door de dance invloeden. Maar ik ga denk ik het album niet kopen.

Hey!

Ja! Dit vind ik nou een toffe band! Lekkere nummers staan er op het laatste album vooral Of All the Gin Joints in All the World en Champagne for My Real Friends, Real Pain for My Sham Friends!

Wel ongeloofelijke lange titels hebben de nummers. Verder top album met lekkere deuntjes en met de vaart er in.

Zeker een aanrader!

X. Lonneke

Erg leuke plaat met veel goede songs. enige minpuntje zijn de veel te lange songtittels.alles behalve orgineel in mijn ogen,want tegenwoordig doet elke emo band dit.

edejong
wel ok
3.5*

valt wel mee, verdient zeker een 4. maar omdat het gemiddelde zo laag ligt maak ik er een 5 van.

xAnoukx
Leuk album vind ik! Niet heel bijzonder ofzo, gewoon lekkere nummers. Toch vind ik de sound van FOB niet echt lijken op die van bijv. bands als Blink 182, Simple Plan, MxPx enz.
De leukste nrs vind ik Our Lawyer Made Us.. en Sophomore Slump.. maar de singles zijn ook allemaal leuk =)

4* omdat het een leuk album is, maar na een tijdje wel gaat vervelen.. dus dan maar weer ff een tijdje andere bands luisteren =]

xAnoukx
christinafan schreef:

Het gaat toch om de songs, en niet om de songtitels??
En als je met die andere emo-band Panic! at the Disco bedoelt... FOB is iig eerder begonnen met die lange titels dan P@tD

Maar toch Leuk dat dit album zo ''bekend'' is

avatar van Flipman
Deze gasten hebben "Love Will Tear Us Apart" van Joy Division gruwelijk verkracht, en moeten daarvoor eeuwig branden in de hel...

Man.. Kun je ook wel anders zeggen. Overdrijven is ook een vak! :S