Father John Misty - Fear Fun (2012)

Pop / Folk
Label: Sub Pop

1. Funtimes in Babylon (3:39)
  2. Nancy from Now On (3:54)
  3. Hollywood Forever Cemetery Sings (3:10)
  4. I'm Writing a Novel (3:35)
  5. O I Long to Feel Your Arms Around Me (2:23)
  6. Misty's Nightmares 1 & 2 (3:13)
  7. Only Son of the Ladiesman (4:09)
  8. This Is Sally Hatchet (3:57)
  9. Well, You Can Do It Without Me (2:43)
  10. Now I'm Learning to Love the War (4:16)
  11. Tee Pees 1-12 (3:16)
  12. Everyman Needs a Companion (5:19)
avatar van RoyDeSmet
Het doet me voorlopig wat vlak aan, terwijl hij in interviews zegt (of althans: niet ontkracht) dat dit zijn meest persoonlijke werk is: dat hij het heerlijk vond dat hij afstand kon doen van zijn werk dat uitkwam onder de naam J. Tillman omdat het zo ver van hem vandaan stond.

Dit nieuwe werk ligt niet bepaald in het verlengde van de twee J. Tillman-albums die ik ken (Cancer And Delirium en Vacilando Territorium nogwat). In plaats van sombere folk krijgen we nu frivole dansnummers. Geen pop, of rock. Hoewel het van beiden wel invloeden heeft, en ook country komt regelmatig terug.
Als je hem live ziet dansen op deze muziek kun je moeilijk níet meedoen tijdens het luisteren.

Ik kijk uit naar het concert in de kleine zaal van paradiso, 3 december. Hoewel ik de muziek niet helemaal vind overtuigen lijkt het me gezellig om een beetje te 'dansen' op deze muziek (iIk hoop dat het hele publiek die sfeer snel oppikt). En daarnaast is het natuurlijk een Fleet Foxes-(ex)lid! Die moet je voor 15 euro niet laten lopen!

Favorieten op dit album zijn overigens 'Nancy from now on' en 'I'm Writing A Novel'. Ook 'Hollywood Forever Cemetery Sings' en 'This is Sally Hatchet' en 'Well, you can do it without me' zijn hoogtepuntjes voor me.

Voorlopig even 3 en halve ster.