John Lees' Barclay James Harvest - Live at High Voltage 2011 (2011)

1 stem

Label: 101

1. Nova Lepidoptera (5:38)
  2. Poor Wages (3:50)
  3. She Said (8:29)
  4. Galadriel (3:06)
  5. Ball and Chain (4:43)
  6. Mockingbird (8:35)
  7. Taking Some Time On (5:43)
  8. Medicine Man (8:38)
  9. Song for Dying (9:28)
  10. The Poet (8:03)
  11. After the Day (3:16)
  12. Hymn (5:13)
Ozric Spacefolk
Staan wel erg mooi nummers op. Hier moet ik achterheen.

Ozric Spacefolk
Muzikaal klopt het allemaal als een bus en zoals gezegd is songmateriaal erg sterk. Er staat een echte progrock te knallen op deze plaat.

Maar de vocalen laten het echt afweten. John Lees' stem is echt beschadigd en soms is het gewoon vals.

Als je dan toch je hele band vervangt, waarom dan ook niet gelijk een nieuwe zanger op de payroll?

Verder best een aangenaam liveplaatje, gewoon omdat het leuk is om de songs te horen, na al die jaren.

avatar van bikkel2
Jeetje, is deze band ook nog actief ?? Alleen John Lees dus van de originele bezetting.
De drummer is dood, maar waar is die Holroyd gebleven dan ?

Ozric Spacefolk
Holroyd heeft zijn eigen versie van Barclay James Harvest: Barclay James Harvest featuring Les Holroyd

avatar van bikkel2
Twee BJH's. Niet dat ik ze meer volg, maar leuk om te weten.

Ozric Spacefolk
Ik moet toch zeggen, dat deze liveplaat steeds meer gaat teleurstellen. De zang is matig tot erg slecht, en de band klinkt vermoeid en lijkt moeite te hebben met het gekozen materiaal.

Zo nu en dan leeft de boel een beetje op om weer als een pudding in elkaar te zakken.
Ik heb ook het idee, dat er direct in de soundboard is geplugd, en niet gekozen is voor een volledige live-sound. In elk geval spat de energie er nergens van af. Ik heb erg de neiging om het podium op te springen en zelf de partijen te spelen.