Stijn_Slayer
Ik heb niet veel met de plaat die Emerson, Lake & Powell opnamen, maar toevallig zag ik dat deze live cd later nog is verschenen. Omdat ik nieuwsgierig ben naar zo'n beetje alles waar Keith Emerson op meedoet, heb ik 'm opgezocht en ik was aangenaam verrast.
Ook ELP hadden het moeilijk in de 80ies. De stem van Greg Lake was hier al gezakt, maar hij zong tenminste nog zuiver en dat scheelt aanzienlijk. Op dit live album komen 'The Score' en 'Touch and Go' veel beter tot hun recht dan op de gedateerde, logge studioplaat. Nu wil ik niet beweren dat dit concert helemaal fris en fruitig klinkt, want een beetje log is het wel, maar het is tenminste niet glad of gelikt.
Wel mis ik Carl Palmer. Palmer is een veel inventievere drummer met creatiever en verfijnder spel. Powell speelt vooral strak en hard en is daarmee een beetje misplaatst binnen ELP. Op 'Lucky Man' maakt hij het wel erg bont door er volledig misplaatste, lompe fills doorheen te gooien. Alsof dat nog niet genoeg is gooit Lake er een vocoder bij met als gevolg dat het hele nummer verpest is. Zijn drumsolo vind ik ook verre van spectaculair en Emerson zit er steeds met synthbliebjes doorheen alsof de heren aan het lasergamen zijn.
Maar los daarvan is er weinig aan te merken en wordt er een krachtige, energieke show neergezet met vaak toch weer net even andere arrangementen.