Kill Devil Hill - Kill Devil Hill (2012)

Label: Steamhammer

1. War Machine (3:07)
  2. Hangman (3:19)
  3. Voodoo Doll (3:52)
  4. Gates of Hell (4:41)
  5. Rise from the Shadows (3:59)
  6. We're All Gonna Die (4:19)
  7. Time & Time Again (3:49)
  8. Old Man (2:59)
  9. Mysterious Ways (2:20)
  10. Up in Flames (5:35)
  11. Revenge (4:54)
  12. Drawbridge *
  13. Strange * (3:24)
Bastiaan Prasath
Geweldige hardrock/stoner/metalplaat in de stijl van Alice In Chains en Pantera.

De bezetting is overigens niet mis:
Drummer Vinny Appice (Dio, Black Sabbath, Heaven And Hell)
Bassist Rex Brown (Pantera, Down)
Zanger Dewey Bragg (Pissing Razors)
en
Gitarist Mark Zavon,(speelde op een blauwe maandag in WASP)

avatar van hellboy123
Het is een redelijke CD geworden. De plaat luistert lekker weg, maar de nummers zijn hier en daar wel een beetje inwisselbaar en door bijna constant het zelfde tempo raak je de aandacht soms een beetje kwijt.

avatar van wizard
Paar keer geluisterd nu. Niet veel van verwacht, maar een heel aardig plaatje vol degelijke metal. Heeft de goede lengte, vind hem op het eind wat zwakker worden.

avatar van james_cameron
Aardige band, opgebouwd rond bassist Rex Brown (ex-Pantera) en drummer Vinny Appice (ex-Black Sabbath). In die muzikale hoek moet je het geluid van de band ook een beetje zoeken. Zanger Dewey Bragg, die ik nog wel ken van de metalband Pissing Razors, komt bij het songmateriaal goed tot zijn recht. De vlottere songs zijn het meest interessant, zoals opener War Machine. Het merendeel van het album bestaat helaas uit tragere songs die, hoewel zeker niet slecht, niet over de hele linie kunnen boeien. Het akoestische Mysterious Ways voegt ook weinig aan het geheel toe. Iets meer afwisseling had geen kwaad gekund.

avatar van wizard
Heb dit album een tijdje terug redelijk vaak beluisterd, maar intussen is het van mijn mp3-speler verdwenen en ik betwijfel of het daar ooit weer op verschijnt.
De snellere nummers zijn de moeite waard, de trage nummers doen mij zo nu en dan een beetje denken aan Heaven&Hell's The devil you know, zonder echter het niveau van dat album te benaderen. Als er dan op 2/3e van het album ook nog een totaal zouteloos balladachtig nummer voorbij komt, is mijn laatste beetje aandacht wel weg.

Drie sterren voor de moeite.