Osdorp Posse - Kernramp (2000)

Label: Ramp

1. Rammen en Beuken (2:38)
  2. Horen of Voelen (3:05)
  3. Bloed Zien (3:22)
  4. Onraad (3:27)
  5. Rust en Ruimte (3:31)
  6. Niet Jaloers (4:09)
  7. Likken Doet Slikken (2:30)
  8. Origineel Amsterdams (3:54)
  9. Monsterfelijk (1:46)
  10. Platwalsen (3:16)
  11. Kernramp (3:16)
  12. Ventje Concurrentje (1:13)
  13. Chemoderniseerd (3:32)
  14. De Wet van T.O.K.I.O. (2:47)
  15. Burgerlijk (4:10)
  16. Bestrijd het Drugsbeleid! (4:45)
Het briljante burgerlijk verdient alleen al een dikke voldoende op deze erg sterke cd.
Def P en kammeraden zeggen direct in je smoel waar het op slaat!
En of je het er nou mee eens bent of niet, je moet toegeven dat ze roffer dan ieder ander zijn!

avatar van gemaster
16 nummers lang andere bands afzeiken kan ik ook, alleen zou ik er dan misschien nog iets beters van kunnen maken dan deze drek. 1,5 ster.

Deze vind ik toch een van hun mindere ...

Ziggy007
Ken alleen het nummer Origineel Amsterdams en omdat ik zelf uit Amsterdam kom vind ik dat altijd wel een leuk nummer om te horen, maar daar blijft het voor mij ook bij.

Één nummertje vind ik wel voldoende van die blafhonden

avatar van Raspoetin
Meesterijke plaat! Maatschappij kritische teksten met een hoog poëtisch gehalte.

Newbie schreef:
Deze vind ik toch een van hun mindere ...

ik vind dit juist een van de beste OP albums

Stephan0zki
Waar is de Harde-Kernramp, oftewel cd2?

Damn , als Belg ben ik erg onder de indruk hiervan. Ontzettend ondergewaardeerd vind ik , hier. Ontzettend zware en lekkere beats , lekker snelle spitstijl , goed sample-gebruik ...

Topklasse in de Nederhop !

avatar van Vizzle
heb um al lang...onlangs de Sinterklaasrijms van Def P staan er echt een paar sterke nummers op: ( VOORAL ) burgerlijk, ventje concurrentje.....en nog wel een paar hehe.. heb um al zolang niet gedraaid... toch maar weer us doen

Lekker album, alleen dat gerijm van Def P..tja. Alsof je naar een ritmisch opgelezen sinterklaarsgedicht zit te luisteren.

De moddervette beats vergoeden echter veel.

avatar van Snowblood
Ik heb nog een boekje met al hun lyrics, die zijn wel klasse.

Een aantal aardige platen met als uitschieter het geweldige Origineel Amsterdams..

"Loop maar lekker slap als je een.. erectie hebt, hier in Amsterdam zet iedereen zijn waarde op straath!"

avatar van psychonaatje
Snowblood schreef:

Volgens mij is het: "Lul maar lekker slap als het om een erectie gaat, hier in Amsterdam zegt iedereen je waar het op staat."

DonDijk
lees een paar opmerkingen over sinterklaasrijmpjes..hier moet ik toch even op reageren.op deze cd is het inderdaad tekstueel wat minder, maar als ik luister naar afslag osdorp of geendagsvlieg, vind ik dat Def P mijlenver boven andere ''nederhoppers'' staat.

avatar van VforVictor
Pure Hollandse poezie, dit is een vd betere NL-hiphop platen ooit, de producties zijn retestrak, hele vieze vette dikke beats, scherpe rijms van Def P en interessante ondewerpen met klassiekers als: Rammen en Beuken, Rust en Ruimte, Likken doet Slikken en Platwalsen en natuurlijk Origineel Amsterdams, jammer dat deze heren niet worden geaccepteerd door de radio en tv, dikke eerlijke pure shit als dit kun je niet ontkennen, een dikke 4

avatar van Guinness1980
wilcodezwijger schreef:

ik vind dit juist een van de beste OP albums

Ik ook.

Dit is de enige hip-hop waar ik af en toe naar luister. En ook dit album luister ik net als Afslag Osdorp nog maar zelden.

Stephan0zki schreef:
Waar is de Harde-Kernramp, oftewel cd2?

In het cd doosje

baronpils
Ik vind dit ook een van hun beste albums! Keiharde beats en een heerlijke flow van Def P!

Weet iemand waar je deze kan halen? Heb al op diverse sites gekeken maar geen een hadden hem.

avatar van MAS
MAS
Deze is nieuw niet meer te krijgen. En de bonus cd die je in dit boekje kan stoppen helemaal niet. Je zal dus moeten kijken op marktplaats o.i.d.

baronpils
oke dankje!

avatar van Nr.4
Smerig harde beats zeg en over het algemeen prima tracks. Het betere beukwerk dit met bijvoorbeeld de titeltrack en de openingssong. Origineel Amsterdams blijft ook geinig. En een nummer als Bestrijd het Drugsbeleid is nog steeds relevant. Moet nog steeds de oudere albums van deze mannen een keer aanschaffen.

wel geinige muziek voor heel af en toe.
ik heb de 2de cd nog niet geluisterd. 3* voor t album.

platwalsen 1 van de beste nummers van de OP

avatar van ecktepatrick
Mee eens, samen met Burgelijk

avatar van KILLERBEE99
Vind Osdorp Posse no steeds niet zo..

avatar van party
leuke album. er zitte wel paar missers in zoals kernramp en de wet van t.o.k.io. en die beats vindt ik ook niet echt goed. te simple gemaakt of weer te druk gemaakt. maar vindt orgineel amsterdams wel gruwlijk.

avatar van Shelter
Ik vind Amsterdams echt een schijttaal en niet om aan te horen, maar die track is wel erg vet gedaan.
Voor de rest nooit echt een grote OP fan geweest, ik heb ze tig keer live gezien (bij gebrek aan beter in de buurt van mijn geboorte plaatsje) en live is het wel leuk maar op album mwah

avatar van Boermetkiespijn
Ik lees reacties in twee verschillende ordes: de één heeft het over 'sinterklaasrijm', de ander over 'poëzie'. Ik ben het met allebei niet eens. Dit is de Osdorp Posse, snoeiharde raps op vette beats. De teksten en flow zijn dan misschien niet hoogstaand, maar wel hard.

Dit album is zeker niet het beste van Osdorp Posse, maar ik kan wel zeggen dat ik hem in mijn fan-periode honderden keren heb beluisterd. Favorieten zijn "Onraad", "Niet Jaloers" (in tegenstelling tot anderen hou ik er wel van, die kritiek op andere artiesten. Moet kunnen!), "Platwalsen" (HARD!), "Kernramp", "Ventje Concurrentje", "Burgerlijk", een kritische kijk op dat herkenbare beeld van mensen die zo nodig speciaal willen zijn.

Al met al 3,5*. Maar het zou maar zo eens kunnen dat ik hem na een latere luisterbeurs opwaardeer naar 4*.

avatar van Funky Bookie
OP is m.i. het beste wat Nederhop te bieden heeft. Beukende beats, bijtende raps en echt.
Dit album bevalt me uitstekend!

avatar van Hanszel
Zo hee, deze heb ik ook, een dubbel-cd zelfs, cd2 "harde kernramp" heeft 12 nummers.

Kwam erachter toen ik Osdorp Posse - Osdorp Stijl (1992) - MusicMeter.nl in de kast zette, naast het geniale Geendagsvlieg. Misschien moet ik deze ook weer eens een keer in de speler stoppen.... Herinner me wel het hitje 'Origineel Amsterdams' maar verder weinig belletjes die gaan rinkelen.

** UPDATE **

Disc twee is geen echte cd; het is een kartonnen rondje met daarop

"Ja, je ziet het goed, dit is een kartonnen nep-cd, maar let op! Je kunt deze (dus geen kopie!) gratis inruilen voor een echte cd, met hierop onder andere een aantal unieke bonusnummer van de Osdop Posse die speciaal voor deze cd zijn gemaakt. Omdat we alleen de echte fans willen verrassen moet je er wel wat voor doen! Iedereen die vanaf nu een Osdorp Posseconcert bezoekt kan deze kartonnen cd zonder enige verplichting inruilen voor de gratis bonus-cd 'Harde Kernramp'. Kan of wil je geen concert bezoeken dan kun je deze bonus-cd alsnog bemachtigen op de volgende manier: Steun Ramp Records door één of meer Rampartikelen via de zchterzijde van dit kartonnetje te bestellen, en dan sturen wij de gratis bonus-cd 'Harde Kernramp' automatisch met je bestelling mee. Snel en eenvoudig, lees achterop hoe je bestellen en betalen kunt".

En dan kun je een t-shirt of een patch bestellen voor 30 resp.10 GULDEN

Brengt me helemaal terug naar 1999. Napster en andere vormen van MP3 neerladen, en cd's kopieren waren nieuwe ontwikkelingen. Begin van het einde van een tijdperk. Wie koopt er nu nog (nieuwe) cd's? Dit (lees: spotify en andere streamingdiensten) had men niet zien aankomen toen....

avatar van lennon
Kringloop vondstje, helaas zonder Harde Kernramp cdtje.

Leuke knipoog naar liever dan lief van Doe Maar in Horen of Voelen. Maar de onderlinge warme relatie tussen Def P en Vrienten was ook al wel duidelijk door wat samenwerkingen, zoals ook in dit jaar op Klaar van Doe Maar, op "aan de bewoners van dit pand"

Het album is natuurlijk redelijk schreeuwerig, en je moet er zin in hebben, maar het is een fijn album!

Shelter schreef:

Ik heb dus precies hetzelfde, op een of andere manier past het wel bij deze muziek,.

Dit is een album wat mij eigenlijk nooit echt gegrepen heeft. Ik ben groot fan van de Osdorp Posse, maar op de een of andere manier roept dit album een soort ergernis bij me op die ik moeilijk onder woorden kan brengen. Ik kan ook geen echte uitschieters op dit album benoemen die bijvoorbeeld wel op Afslag Osdorp of Tegenstrijd te vinden zijn.